Президент США висміяв аргументи Путіна щодо війни України

08:55, 19.08.2023
Президент США висміяв аргументи Путіна щодо війни України

Президент США підкреслив поразку Росії в конфлікті з Україною

Президент США Джо Байден осміяв аргументацію Володимира Путіна стосовно можливого вторгнення в Україну, назвавши її "смішною". Він додав, що Росія вже зазнала поразки в цьому конфлікті, оскільки не змогла досягти своєї початкової мети. Ці заяви були зроблені після тристороннього саміту з лідерами Японії і Південної Кореї. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє CNN.

 

«Росія вже програла. Вона не може досягти своєї початкової мети, про яку заявляла. Це неможливо», – зазначив Джо Байден.

 

Він назвав "смішною" аргументацію Путіна щодо вторгнення в Україну. За словами американського президента, відсутність реакції на російську агресію могла б стати сигналом для Китаю щодо Тайваню.

 

«Уявіть, якби ми нічого не зробили… Якби ми стояли на місці, який сигнал щодо Тайваню ми б надіслали Китаю? Який сигнал це дало б усьому світу?»– сказав він.

 

Байден наголосив, що вторгнення РФ в Україну не є "лише європейською проблемою, такого вторгнення не було з часів Другої світової війни".

 

Президент США також високо оцінив реакцію японського лідера на російську агресію, заявивши, що Японія "продемонструвала сильне лідерство в рамках G7, зробила свій внесок у значний обсяг фінансової та гуманітарної допомоги Україні, а також нелетальної військової техніки".

 

«Керівництво Японії з першого дня було критично налаштоване, даючи зрозуміти, що наслідки війни виходять далеко за межі Європи», – додав Байден.

 

Як повідомляла УМ, на фронті в Україні складна ситуація, але українські війська продемонстрували вражаючі досягнення, відкидаючи російських окупантів назад на оборонні позиції.