«А Васька слухає та їсть»: на Подолі зносять чергову 200-річну будівлю

11:39, 14.08.2023
«А Васька слухає та їсть»: на Подолі зносять чергову 200-річну будівлю

Кияни й гості Києва мають всі шанси скоро не побачити 200-літню будівлю на Ярославській, 13, що на Подолі. (Фото: Фейсбук Дмитро Перов)

У Києві на Подолі, на вулиці Набережно-Хрещатицькій, почали зносити одну з найстаріших будівель столиці. На  місці 200-річної будівлі хочуть збудувати офісний центр.

 

Як інформує УМ, про це написав пам’яткоохоронець Дмитро Перов у Фейсбуці.

 

"Поки всі голосно обговорюють знос 200-літнього будинку на Ярославській, 13, в Києві готуються знести його ровесника", — зазначив активіст.

 

Йдеться про будівлю 1822 року, яка вважається найстарішою зі збережених на набережній. Спочатку там знаходилися лазні купців Бубнових, а згодом майстерні річкового порту та торгові приміщення.

 

Правоохоронці, яких викликали активісти, тимчасово призупинили розбір даху споруди. Задля її збереження, киян закликають надсилати до міської прокуратури звернення за спеціальним шаблоном.

 

Нагадаємо, що у ніч на 10 серпня на Подолі незаконно розібрали іншу 200-річну будівлю. У Департаменті охорони культурної спадщини заявили, що не погоджували її знесення. Однак депутатка Київради Ксенія Семенова повідомила, що міська влада Києва все ж видавала дозвіл на демонтаж садиби.

 

Як повідомляла УМ, Кличко відреагував на знесення 200-річного будинку на Подолі.