Кім Чен Ин наказав посилити підготовку до війни «наступальним» шляхом

10:19, 10.08.2023
Кім Чен Ин наказав посилити підготовку до війни «наступальним» шляхом

Лідер КНДР Кім Чен Ин головує на розширеному засіданні Центральної військової комісії правлячої Трудової партії Кореї. (Фото: Yonhap)

Кім Чен Ин, лідер Північної Кореї наказав військовому командуванню готувати армію до наступальних дій для виконання нею місії зі стримування війни.

 

Як інформує УМ, про це 10 серпня повідомило північнокорейське центральне інформагентство KCNA, передає Yonhap.

 

Відповідний письмовий наказ Кім підписав за підсумками розширеного засідання Центральної військової комісії правлячої в КНДР Трудової партії Кореї.

 

Там наголосили, що «ворожі сили стають все більш неприхованими у своєму безрозсудному військовому протистоянні», змушуючи Північну Корею озброюватись і перебувати в «ідеальній готовності до війни».

 

Кім Чен Ин «глибоко узагальнив і проаналізував поточну ситуацію на Корейському півострові та поблизу нього і зробив висновок про необхідність подальшого посилення підготовки Народної армії Північної Кореї до наступальних дій».

 

Він також наголосив на важливості сильної армії для реалізації військової стратегії ЦК партії і закликав забезпечити виробництво потужніших мобільних ударних засобів та їхню передачу збройним силам для виконання місії стримування війни.

 

На фотографіях KCNA видно, як Кім розмовляє з військовими керівниками перед розмитою картою Південної Кореї, вказуючи пальцем на місця, де, були Сеул і район розміщення генерального штабу південнокорейських збройних сил за 160 кілометрів на південь від столиці.

 

Засідання північнокорейських військових відбулося напередодні старту щорічних навчань Південної Кореї і Сполучених Штатів Ulchi Freedom Shield, які в Пхеньяні назвали репетицією вторгнення на Північ.

 

Як повідомляла УМ, Лідер КНДР надає повну підтримку путіну на тлі війни в Україні.