Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець радить хасидам утриматися від паломництва до Умані

14:37, 09.08.2023
Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець радить хасидам утриматися від паломництва до  Умані

Голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець. (facebook.com/IhorTaburets)

За місяць – Рош га-Шана, тож влада Черкащини рекомендує паломникам максимально утриматися від відвідин Умані, враховуючи війну, регулярні масовані обстріли нашої країни та можливі провокації з боку росії.

 

Про це повідомляє «УМ», посилаючись на заяву голови Черкаської обласної військової адміністрації Ігоря Табурця.

 

За його словами, влада Черкаської області розуміє, що частина вірян, як і торік, усе ж наважиться приїхати. Тому, уточнює очільник Шевченкового краю, «спільно з міською владою Умані, сектором безпеки й оборони, усіма профільними службами вже працюємо превентивно».

 

«Сьогодні з цього питання провели засідання спецкомісії за участі заступника Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні пані Лірон Фінкельштейн. Передусім координуємо свою роботу щодо безпекових заходів. Вони, як і торік, будуть посилені. У деталях поінформую згодом», – говорить голова Черкаської ОВА.

 

 

Також, уточнює він, в області  пропрацьовують інші напрями, маючи досвід попередніх років. Ідеться про надання меддопомоги, функціонування закладів громадського харчування, роботу комунальників, протиепідемічні заходи та.

 

«Ключовий пріоритет незмінний – безпека місцевих жителів і приїжджих», – підсумовує голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

 

Як повідомляла "УМ", рік тому - у вересні до Умані прибували хасиди попри війну