День Повітряних сил: Зеленський та Залужний привітали захисників неба, відео

13:04, 06.08.2023
День Повітряних сил: Зеленський та Залужний привітали захисників неба, відео

Свято захисників українського неба встановив у 2008 році своїм указом третій президент України Віктор Ющенко. (facebook.com/zelenskiy.official)

Президент Володимир Зеленський та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний привітали захисників українського неба з їхнім професійним святом - Днем Повітряних сил.

 

Як повідомляє Україна молода, своє привітання Володимир Зеленський оприлюднив у соцмережах у неділю, 6 серпня.

 

«День Повітряних сил Збройних Сил України! Пишаємось нашими героями неба! Вже понад 14 тисяч бойових вильотів нашої авіації за час війни.

 

Кожен – це героїзм. Кожен – це результат для України. Кожен – це наближення нашої перемоги. Я дякую всім воїнам українських Повітряних сил – усім воїнам-авіаторам, нашим зенітникам, фахівцям радіотехнічних військ! Слава вам! Слава Україні!», – зазначив глава держави.

 

 

Тоді як «залізний» генерал Валерій Залужний зазначив:

 

«Вітаю бойових побратимів із Днем Повітряних Сил Збройних Сил України! Дякую за вашу стійкість, пильність та відданість справі захисту українського неба!

Разом - до Перемоги!».

 

 

Нагадаємо, свято захисників українського неба встановив у 2008 році своїм указом третій президент України Віктор Ющенко. Свято було покликане наголосити на значущості Повітряних сил ЗСУ у забезпеченні обороноздатності країни.

 

Як повідомляла «УМ», командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у привітанні з нагоди свята зазначив, що Повітряні сили ЗСУ знищили понад 3,5 тисячі ворожих повітряних цілей з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.