У Новоросійську безекіпажні катери пошкодили десантний корабель «Оленегорский горняк»

10:08, 04.08.2023
У Новоросійську безекіпажні катери пошкодили десантний корабель «Оленегорский горняк»

Вибухи в Новоросійській бухті. (Фото: Телеграм Baza)

Вибухи пролунали вночі 4 серпня в Новоросійську. Міноборони Росії заявило про атаку двома морськими безекіпажними катерами

 

Як інформує УМ, про це 4 серпня повідомили пропагандистські російські видання РИА Новости у Телеграм, ТАСС, телеграм-канали Baza, Astra.

 

«Екстрені служби Новоросійська повідомили про вибухи в акваторії Новоросійська і села Мисхако, дані про них передали спецслужбам», - сказано в повідомлені РИА.

 

Телеграм-канали опублікували фото і відео з місця події.

 

Вони також припустили, що в російське місто атакували морськими дронами, проте зазначили, що офіційна інформація про це наразі відсутня.

 

 

Пізніше видання ТААС з посиланням на МО рф написало, нібито ЗСУ вночі двома морськими безекіпажними катерами спробували атакувати військово-морську базу Новоросійська.

 

Крім того, у порту Новоросійська встановлено тимчасову заборону на рух суден.

 

Згодом, Служба безпеки підтвердила, що провела спецоперацію в бухті Новоросійська, надводний дрон пошкодив великий десантний корабель "Оленегорский горняк".

 

«На відео видно, як надводний дрон СБУ, насичений 450 кілограмами тротилу, атакує ворожий корабель, де перебуває близько 100 чоловік екіпажу», - повідомили в СБУ.

 

Джерела в Службі безпеки зазначають, що спецоперацію проводили разом з ВМС. В результаті атаки "Оленегорский горняк" отримав серйозну пробоїну і наразі не може виконувати свої бойові завдання. "Тож усі заяви росіян про "відбиту атаку" - фейк", - підкреслив він.

 

В СБУ нагадують, що це далеко не перша успішна спецоперація СБУ з використанням надводних дронів. Раніше Голова СБУ Василь Малюк говорив, що атака на кораблі РФ у Севастопольській бухті у жовтні минулого року та нещодавній підрив Кримського мосту - справа рук СБУ.

 

Як повідомляла УМ, «Бавовна» на авіабазі: у Криму прогримів вибух.