Російський олігарх Євтушенков втратив у Чехії готель та рахунки на мільйони доларів

10:51, 31.07.2023
Російський олігарх Євтушенков втратив у Чехії готель та рахунки на мільйони доларів

Російському олігарху, пов’язаному з Путіним, заблокували офіс і заарештували активи на мільйони.

Підсанкційний російський олігарх Володимир Євтушенков, який допомагає путіну у війні проти України, має майно у Карлових Варах, яке оцінюється у понад 500 млн крон (приблизно 20 мільйонів доларів). Його компанії займаються виготовленням безпілотних літальних апаратів для армії рф.

 

Як інформує УМ, про це повідомив чеський телеканал CTV.

 

Фінансово-аналітичне управління Чехії заблокувало рахунки Євтушенкова, який має тісні зв'язки з главою Кремля Путіним, на 100 млн крон (близько $4 млн), а також заарештувало його майно.

 

Зазначається, що російського олігарха включили до чеського санкційного списку й арештували його активи на території країни наприкінці червня.

 

Раніше портал Seznam Zprávy повідомляв, що бізнесмен володіє в Карлових Варах щонайменше шістьма віллами.

 

 

Серед заарештованих активів – п'ятизірковий готель Savoy Westend, який раніше був популярним місцем відпочинку для російських політиків, артистів та бізнесменів.

 

У Чехії конфіскували готель та заблокували рахунки на 4 млн доларів російського олігарха Євтушенкова 01

 

Наразі готель працює в обмеженому режимі й приймає лише гостей, які попередньо забронювали номери до кінця червня. За словами керівництва готелю, санкції можуть негативно вплинути на його співробітників та суттєво обмежити його діяльність.

 

Як зазначається, Євтушенков приховано контролює компанію з виробництва електричних компонентів і володіє готелями в Чехії. У Росії його компанії виробляють і постачають системи озброєння для Міноборони РФ.

 

Володимир Євтушенков та його син Фелікс були внесені до списків санкцій Чехії за "систематичну діяльність, що підриває або загрожує територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України".

 

Євтушенков має в Україні кілька компаній, які володіють нерухомістю (в основному в Запоріжжі). Також інвестиційний концерн АФК "Системи" Євтушенкова виробляє і постачає Міноборони РФ стаціонарні радіолокаційні станції "Воронеж", що призначені для виявлення та супроводження балістичних і крилатих ракет та інших аеродинамічних об'єктів. У 2021 році компанія "Кронштадт" (входить до АФК "Система") розпочала серійне виробництво військових безпілотників.

 

Олігарх перебуває під санкціями України, Великої Британії, Австралії.

 

Як повідомляла УМ, Ocean Plaza без Ротенбергів: ВАКС конфіскував частку російських олігархів.