Аеродром у Старокостянтинові був прихованою ціллю «кинджалів» - Ігнат

20:42, 26.07.2023
Аеродром у Старокостянтинові був прихованою ціллю «кинджалів» - Ігнат

Найсучасніші системи ППО захищають українське небо. (facebook.com/kpszsu)

Прихованою ціллю ракетного удару російських окупантів під час масштабної повітряної тривоги в Україні був військовий аеродром Старокостянтинів, розташований у Хмельницькій області.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі інформаційного телемарафону в середу ввечері.

 

За його даними, російські ракети маневрували та зрештою були спрямовані на  Хмельниччину.

 

Відомо, що ракети запустили з району Каспійського моря. Повітряні цілі змінювали курс між областями, а згодом у Львівській області ракети розвернулися на 180 градусів і полетіли у район Старокостянтинова.

 

Російські окупанти випустили ракети, ймовірно, типу Кинджал, можливо, також і балістичні, додав речник Повітряних сил ЗСУ.

 

Пан Ігнат додав, що Протиповітряна оборона збила російські крилаті ракети над Київщиною та Харківщиною, а також над містом Дніпро.

 

Раніше ввечері Повітряні сили повідомили, що російські загарбники запустили по Київській, Хмельницькій та Кіровоградській областях крилаті ракети "Кинджал".

 

На Хмельниччині було чутно вибухи. Працювала ППО.

Близько 19:47 в Хмельницькій області почули нову серію вибухів.

 

ДОПОВНЕНО: Пізніше командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомив, що 26 липня вдень сили ППО знищили в небі над Україною 36 крилатих ракет, випущених з території рф.

 

«Непростий видався день, але завдяки злагодженим діям усіх захисників неба ми відбили цю атаку!», - написав Олещук.

 

За його даними, збиті три крилаті ракети "Калібр", а також 33 крилаті ракети Х-101/Х-555, запущені з району Каспійського моря із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

 

Як повідомляла «УМ», 26 липня Зеленський повідомив про посилення української системи ППО західними зразками, які спрямють туди, де найбільше потрібно.