Союзники України зосередяться на ремонті озброєння, а не на нових поставках – Пентагон

18:38, 20.07.2023
Союзники України зосередяться на ремонті озброєння, а не на нових поставках – Пентагон

Західне озброєння постійно потребує обслговування та ремонту. (Andriy Andriyenko/AP Photo)

Західні союзники України наразі сконцентровані на ремонті та обслуговуванні озброєння, відправленого в Україну, а не на нових поставках зброї.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель і поставок Вільям Лапланте в інтерв'ю виданню Politico.

 

"Ми створюємо ремонтні підприємства в Європі, перекладаємо керівництва (з навчання та ремонту — прим. Фокус), нам доводиться робити набагато більше разом, тому країни-партнери приділятимуть цьому більше уваги", — зазначив представник Пентагону.

 

За словами Вільяма Лаппанта, союзники регулярно підтримують зв'язок із колегами з Києва, обговорюючи потреби армії та стежать, "щоб в українців було все необхідне".

 

"Що ще їм потрібно? Чи є ще деталі, які ми можемо надіслати? Ми відстежуємо те, що називається коефіцієнтом готовності кожної з цих систем, майже в режимі реального часу", — додав Лапланте.

 

Заступник міністра оборони пояснює, що якщо запчастини для військової техніки потрібно поставити з країни на іншому кінці світу, США забезпечує доставку. Таким чином, більша частина роботи припадає на підтримання працездатності сучасного військового обладнання, вартістю в мільярди доларів, спрямованого Києву.

 

У виданні зазначають, що американці переклали українською мовою понад 700 технічних посібників для озброєння та опитали оборонні фірми по всьому світу, щоб отримати пакети технічних даних для цих систем.

 

Західні партнери Києва проводять зустрічі з оборонними фірмами зі США та Європи, щоб зрозуміти, що ще вони можуть зробити. Особлива увага приділяється можливості виробляти більше артилерійських боєприпасів, яких постійно потребує ЗСУ.

 

Як повідомляла "УМ", Сполучені Штати Америки надають Україні новий пакет військової допомоги  у  розмірі $1,3 млрд.