рф вирішила вийти із «зернової угоди» вже давно - британська розвідка

10:16, 20.07.2023
рф вирішила вийти із «зернової угоди» вже давно - британська розвідка

росія вчергове продемонструвала свої звіряче лице, адже вихід із "зернової"угоди прирікає на голод треті країни світу.

Розвідка Великої Британії вважає, що Росія прийняла рішення про вихід із Чорноморської зернової ініціативи раніше, ніж оголосила про це, бо вважала, що ініціатива більше не відповідає її інтересам.

 

Як інформує УМ, про це сказано 20 липня у розвідувальному огляді Міноборони Британії в Твіттері.

 

«Росія замаскувала це дезінформацією, стверджуючи, що її вихід викликаний занепокоєнням, що цивільні судна наражаються на небезпеку від українських мін, і що Україна використовує зерновий коридор у військових цілях, не надаючи доказів своїм твердженням», - сказано в повідомлені.

 

Повідомляється, що, вийшовши з "зернової угоди", Росія фактично звела нанівець угоду, яка забезпечувала безпечний прохід суден, що експортують українське зерно.

 

Розвідка вважає, що РФ хоче зупинити будь-яке торговельне судноплавство з українських портів.

 

Нагадаємо, що 19 липня міністерство оборони росії заявило, що вважатиме всі судна, які наближаються до України, потенційними перевізниками зброї.

 

17 липня РФ заявила про зупинку дії "зернової угоди" і пригрозила "ризиками" сторонам, які зважаться на продовження ініціативи без участі рф.

 

Україна звернулась до Туреччини та ООН із пропозицією продовжити функціонування "зернового коридору" в межах Чорноморської зернової ініціативи без росії, яка вийшла з домовленостей.

 

Як повідомляла УМ, Україна не боїться рф і продовжить «зернову угоду» з ООН та Туреччиною – Зеленський.