Литва започаткувала коаліцію для розмінування України

10:56, 19.07.2023
Литва започаткувала коаліцію для розмінування України

Литва запрошує інші держави вступити до коаліції для розмінування України

Литва організувала коаліцію для розмінування України на основі принципу "навчи і оснасти" і запрошує інші держави приєднатися з метою допомогти Україні у розмінуванні території. Ця ініціатива була оголошена міністром національної оборони Литви Арвідас Анушаускасом.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється на сайті Міністерства оборони Литви.

 

Коаліція сприятиме навчанню персоналу з розмінування або надаватиме необхідне для цього обладнання українським піротехнікам.

 

«Ми збираємо коаліцію для зусиль з розмінування з метою консолідації та координації поточної та запланованої допомоги Україні в цій сфері. Коаліція збирається за принципом «навчи та оснасти», який використовувався у навчальній допомозі українцям, яку проводила Литва з Фінляндією, Ісландією, Норвегією, Швецією, а незабаром – Данією. Ми запрошуємо інші країни приєднатися до нас зі своїми інструкторами та обладнанням», – сказав міністр.

 

На зустрічі Анушаускас наголосив на необхідності більш швидкої та масштабної допомоги Заходу у контрнаступі України, щоб перемога України швидше припинила війну.

 

Відомо, що у липні Литва надала Україні 24 мільйони євро.

 

Як повідомляла УМ, українські військові випробовують сучасні дрони для технічного обстеження територій перед розмінуванням, які отримали від Королівства Данія у межах пакета військової допомоги.