Спецоперація СБУ та ВМС: Кримський міст втратив проліт

09:45, 17.07.2023
Спецоперація СБУ та ВМС: Кримський міст втратив проліт

Кримський міст після спецоперації. (Фото: Телеграм Baza)

Сергій Аксьонов, так званий "глава" окупованого РФ Криму повідомив, що на Кримському мосту сталася "надзвичайна подія", у зв'язку з чим рух на мосту зупинений. Російські ТГ-канали повідомляють, що на мосту "впав" проліт.

 

Як інформує УМ, про це 17 липня повідомили Аксьонов у Telegram, російський Telegram-канал "Baza", російський Telegram-канал "Astra".

 

«На Кримському мосту зупинено рух: сталася надзвичайна подія в районі 145-ої опори з боку Краснодарського краю. Працюють правоохоронні органи і всі відповідальні служби.

Проговорив із міністром транспорту РФ Віталієм Геннадійовичем Савельєвим, вживаються заходи для відновлення ситуації. Підтримуємо зв'язок із колегами з Краснодарського краю», - сказано в повідомлені Аксьонова.

 

Водночас ТГ-канал "Baza" пише, що на Кримському мосту "впав" проліт, внаслідок чого загинули щонайменше 2 людини і ще одна постраждала.

 

ТГ-канал "Astra" з посиланням на місцевих жителів також підтверджує "падіння" прольоту на Кримському мосту. "Перед цим було чутно щонайменше два вибухи", – пише канал.

 

Аксьонов закликав кримчан утриматися від поїздок через міст та "в цілях безпеки обирати альтернативний сухопутний маршрут".

 

Згодом ТГ-канал "Shot" опублікував фото наслідків вибуху на Кримському мосту.

 

Як стало відомо, нічна атака на Кримський міст була спецоперацією СБУ та ВМС України.

 

«До нічного підриву Кримського мосту причетна СБУ та Військово-морські сили України», - повідомили джерела видання "УП" в СБУ.

 

Міст атакували за допомогою надводних дронів. Співрозмовник зазначив, що дійти до мосту було складно, але зрештою це вдалося зробити.

 

Водночас керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного марафону новин припустила, що події на Кримському мосту можуть бути провокацією самих росіян.

 

СБУ офіційно наразі ніяк не прокоментувала падіння прольоту Кримського моста.

Водночас в Telegram-каналі служби з’явилося жартівливе повідомлення "Соловейко, рідний брате, Знову міст пішов "поспати" Та раз… Два! P.S. Музика − народна. Слова − СБУ", яке може натякати на можливу причетність до цих подій СБУ.

 

Подібне повідомлення СБУ публікувала 8 жовтня 2022 року, коли Кримський міст був пошкодений уперше − нібито в результаті вибуху вантажівки. СБУ тоді також перефразувала Шевченка "Світає, Міст гарно палає; Соловейко у Криму СБУ зустрічає".

 

Раніше голова СБУ Василь Малюк заявляв, що міст є цілком законною ціллю для України і обіцяв розповісти деталі унікальних спецоперацій після перемоги.

 

Зауважимо, що раніше росЗМІ повідомляли, що Кримський міст з неба охороняють винищувачі, а під водою водолази і бойові дельфіни.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помста за Кримський міст: путін нахабно виправдовує удари по енергетичній інфраструктур.