У Росії серйозно незадоволені військовим керівництвом

11:42, 15.07.2023
У Росії серйозно незадоволені військовим керівництвом

В Росії офіцери критикують роботу керівництва Міноборони

Серед російських офіцерів все більше шириться  невдоволення щодо військового керівництва росії — міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Міноборони Британії в Твіттері.

 

Британська розвідка проаналізувала ситуацію зі звільненням російського генерала Івана Попова, який командував силами 58-ї окупаційної армії на Запорізькому напрямку.

 

За даними розвідки, ця подія особливо привертає увагу, бо Попова звільнили не через погані результати на полі бою, а через критику Шойгу. Коментарі російського генерала свідчать про серйозне невдоволення серед офіцерів армії РФ.

 

При цьому розвідка наголосила, що висловлювання Попова багато у чому перегукуються з заявами ватажка ПВК "Вагнера" Євгенія Пригожина.

 

"Пряма критика з боку підлеглих, ймовірно, стає все більшою проблемою для міністра оборони Сергія Шойгу і начальника Генерального штабу генерала Герасимова", - йдеться у повідомленні.

 

Варто зазначити, що після невдалого заколоту "вагнерівців" Міноборони РФ почало чистки серед російських воєначальників. З посад звільняють та відстороняють генералів і офіцерів не лояльних до путінського режиму.

 

Так, після бунту раптово зник генерал Сергій Суровікін. За даними російських та західних ЗМІ, його утримують у Москві та допитують через те, що він нібито знав плани Пригожина.

 

Також глава Міноборони РФ Шойгу звільнив генерала Івана Попова. Він звинуватив Міноборони у "обезголовленні армії". Українські військов і називають чистки в російській армії «бійкою під килимом». Речник Східного угруповування військ Сергій Череватий заявив, що російських воєначальників більше цікавить бізнес, а не армія.

 

Як повідомляла УМ, російське  Міноборони вперше після спроби заколоту в рф опублікувало кадри міністра оборони Сергія Шойгу в передовому пункті управління "Західного" угруповання військ.