Україну вночі атакували 17 російських ударних дронів і сім розвідувальних БПЛА

09:49, 14.07.2023
Україну вночі атакували 17 російських ударних дронів і сім розвідувальних БПЛА

Українське ППО цієї ночі знову не залишилося без роботи.

Протиповітряна оборона вночі 14 липня знищила в небі України 16 із 17 ворожих ударних дронів і сім розвідувальних безпілотників.

 

Як інформує УМ, про це Повітряні сили Збройних сил України повідомляють у Телеграмі.

 

Із вечора 13 липня по 4 ранку 14 липня 2023 року російська армія атакувала Україну 17-ма ударними безпілотниками іранського виробництва Shahed-136/131 з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ).

 

"В результаті бойової роботи у південних та східних областях знищено 16 "шахедів". Також уночі захисники неба збили один розвідувальний БПЛА, ще шість безпілотників оперативно-тактичного рівня протиповітряна оборона уразила минулої доби", - йдеться у повідомленні.

 

Залучались зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація, мобільні вогневі групи Повітряних Сил та протиповітряна оборона інших складових Сил оборони України у зонах відповідальності повітряних командувань "Південь" та "Схід".

 

Також за поточну та минулу добу авіація Повітряних Сил завдала до 20 групових авіаційних ударів по російських окупантах.

 

Цієї ж ночі ворог атакував Кривий Ріг. Є влучання. Постраждав чоловік.

 

Як повідомляла УМ, Нічна атака на Київ: уламки російських «подарунків» падали в 5 районах, є руйнування, постраждалі й загиблий.