Закликав до геноциду українців: заочно судитимуть ідеолога «русского мира» Дугіна

14:31, 13.07.2023
Закликав до геноциду українців: заочно судитимуть ідеолога «русского мира» Дугіна

Олександр Дугін — ультраправий російський ідеолог, який допоміг «посіяти зерно для вторгнення Росії в Україну». У 2014 році він, зокрема, заявив, що «українців треба вбивати, вбивати і вбивати».

В Україні заочно судитимуть топ-ідеолога "русского мира" Дугіна, який закликав до геноциду, скерували до суду.

 

Як інформує УМ, про це повідомили 13 липня в Офісі генпрокурора у Телеграм.

 

Ім’я Олександра Дугіна там прямо не називають, але з обставин справи випливає, що йдеться саме про нього.

 

"Розслідуванням встановлено, що обвинувачений публічно закликав та розповсюджував матеріали із закликами до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, розпалював національну ворожнечу. Він також розповсюджував матеріали з публічними закликами до геноциду українського народу", - розповіли в Офісі генпрокурора.

 

Також він поширював у "ВКонтакте" публікації із закликами "звільнити" всю Україну та створити разом з нею та РФ "Новое Государство, настоящую Империю, с миссией и Духом, православное Царство".

 

Також підозрюваний розповсюджував публікації із закликами знищити Україну та її мешканців до останнього, наносити ракетні удари по містам України, зокрема центру Києва.

 

Дугіна судитимуть за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і публічні заклики до геноциду (ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 442 КК України). Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

 

Як повідомляла УМ, Ідеолог рашизму Дугін підозрюється у геноциді українців.