МініКольчуга: в Україні тестують станцію радіоелектронної розвідки RPS-7 Inhul

18:50, 09.07.2023
МініКольчуга: в Україні тестують станцію  радіоелектронної розвідки RPS-7 Inhul

Резніков повідомив про випробування станції радіоелектронної розвідки українського виробництва

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що наразі проводиться випробування української станції радіоелектронної розвідки RPS-7 Inhul.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив  у Twitter

 

За словами Резнікова, станція RPS-7 Inhul здатна виявляти радари, системи ППО та літаки "на великій відстані", не уточнюючи дальність.

 

«Отримання цієї інформації критично важливе для артилерії, яка полює на російську військову техніку, наголосив міністр оборони. За його словами, зараз станція проходить тестування перед офіційною передачею українській армії... Дуже компактна, легка конструкція, така "мініКольчуга". Я переконаний, що такі мобільні комплекси дуже потрібні для Сил оборони в принципі. Я в захваті і маю надію, що найближчим часом ми отримаємо офіційний звіт від бригади, яка буде застосовувати цей дар. Це сьогодні дар, це не за кошти державного бюджету», - йдеться в повідомленні.

 

За словами Резнікова, станція радіорозвідки стане на озброєння після випробування.

 

Як повідомляла УМ, .Шведські БМП Strf 90 вже в Україні та готові працювати над звільненням України від російських окупантів. Міністр оборони Олексій Резніков подякував Швеції за допомогу.