Росія стягує додаткові міни та вибухівки на ЗАЕС, – ГУР

11:54, 08.07.2023
Росія стягує додаткові міни та вибухівки на ЗАЕС, – ГУР

Рашисти готують ядерний теракт і мінують ЗАЕС

Російські окупанти продовжують заміновувати Запорізьку атомну електростанцію та обєкти, що розташовані на її території. Наразі на територію ЗАЕС доставляються міни та вибухові речовини.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки.

 

За даними військової розвідки, у технічних приміщеннях та у машинних залах встановлені мінно-вибухові загородження, які складаються з керованих дистанційно та некерованих протипіхотних мін спрямованого типу.

Уточнюється, що здебільшого використовуються міни спрямованого типу радянських зразків: МОН-50, МОН-90, МОН-100, МОН-200.

 

Розвідка оприлюднила схему ЗАЕС, на якій зображені ймовірні місця мінувань. Відомство не пояснює, що це за схема та звідки.

 

22 червня президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія ймовірно готується вчинити теракт на Запорізькій атомній станції, який може призвести до викиду радіації.

 

Керівник української розвідки Кирило Буданов заявив, що ризик російського теракту на окупованій Запорізькій АЕС «потихеньку зменшується».

 

Як повідомляла УМ, на даху четвертого енергоблоку Запорізької АЕС появу нових об'єктів зафіксував на супутникових знімках сервіс Planet Labs.