Українська армія досягла значних успіхів на Бахмутському напрямку

09:28, 08.07.2023
Українська армія досягла значних успіхів на  Бахмутському напрямку

Українські військові атакують ворога поблизу Бахмута

Українські Збройні Сили продовжують контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту, у районі Бахмута вони досягли тактично значних успіхів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ISW.

 

В інституті повідомили, що геолокаційні дані, опубліковані 6 липня, вказують на те, що українські сили досягли тактично значних успіхів поблизу Ягідного (2 км на північ від Бахмута).

 

Аналітики ISW також нагадали, що Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили провели наступальні операції на північ і південь від Бахмута, а командувач Сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що українські війська встановили контроль над раніше втраченими позиціями в районі Бахмута.

 

Крім того, йдеться у звіті інституту, речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що українські сили досягли часткового успіху в районі Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута), а також продовжують наступальні операції на заході Запорізької області та вздовж адміністративного кордону між Запорізькою та Донецькою областями.

 

Зазначається, що Міністерство оборони Росії та інші російські джерела стверджували, що українські сили проводили наступальні операції вздовж кордону Харківської та Луганської областей.

 

Як повідомляла УМ, Збройні сили України успішно атакують ворога на півдні та сході країни. На Бердянському напрямку є просування на  1300 м, у напрямку Кліщіївки  — на 1200 м, у напрямку Курдюмівки - на 1500 м.