Уряд Ічкерії у вигнанні міркує над створенням спецтрибуналу для Кадирова

15:14, 01.07.2023
Уряд Ічкерії у вигнанні міркує над створенням спецтрибуналу для Кадирова

В уряді Ічкерії у вигнанні вважають, що підрозділ «Ахмат» є релігійною екстремістською сектою, яка становить загрозу для народів Кавказу, України та Європи.

Уряд Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні має намір створити  спецтрибунал щодо нинішнього глави Чечні Рамзана Кадирова за створення релігійного екстремістського підрозділу "Ахмат", який скоїв злочини проти людства на території України. Наразі проводяться опрацювання щодо цього питання.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив у коментарі Укрінформу член уряду Ічкерії у вигнанні Інал Шеріп.

 

"Ми опрацьовуємо можливість створення окремого трибуналу по Рамзану Кадирову і його релігійній вкрай радикальній секті "Ахмат", - сказав політик.

В уряді Ічкерії у вигнанні вважають, що ідеологія, яку сповідує підрозділ "Ахмат", виправдовуючи свою участь у війні проти України і вбивство українців, дає підстави вважати його релігійною екстремістською сектою, яка становить загрозу для народів Кавказу, Європи та України.

 

"Ця релігійна секта скоїла злочини проти людства в Європі. Релігійне сектантство пускає корені як у Чечні, так і на Північному Кавказі і по всьому світові. Тому створення спецтрибуналу по Кадирову і "Ахмату" дуже важливе не лише для Чечні та України", - зазначив Шеріп.

 

Він поінформував, що представляв ідею створення спецтрибуналу для Кадирова на експертному рівні в США, вона також обговорювалася з членами міжфракційного об’єднання "За деколонізацію і демонтаж російської імперії" у Верховній Раді.

 

Як повідомляла УМ, від російської навали Україну захищають не тільки наші співвітчизники та етнічні українці, а й добровольчі інтернаціональні підрозділи. Незабаром до боротьби з російським ворогом долучиться дагестанський батальон.