Зеленський увів санкції проти громадян росії, компаній та грузинської авіакомпанії

12:51, 01.07.2023
Зеленський увів санкції проти громадян росії, компаній та грузинської авіакомпанії

Під санкції потрапили 190 фізосіб і 290 компаній

Президент Володимир Зеленський запровадив нові санкції проти понад 190 фізосіб і 290 компаній, пов’язаних з Росією та війною проти України. Також під санкції потрапила грузинська авіакомпанія, яка літає в рф.

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо з указів Зеленського.

 

Під санкціями опинилися 189 росіянин, двох білорусів та Гаїашвілі Тамаз, який є засновником авіакомпанії Georgian Airways.

 

В іншому додатку майже 300 компаній, майже всі російські. Окрім них, санкції введені проти білоруських Рогачовський завод "Діапроєктор", "Зеніт-БєлОМО", "Завод "Оптік", спільне білорусько-німецьке підприємство "Цейсс-БєлОМО", "Науково-виробничий центр багатофункціональних безпілотних комплексів" Національної академії наук Білорусі, а також грузинської Georgian Airways LLС.

 

Нагадаємо: У травні Росія зняла свою односторонню заборону на авіасполучення з Грузією, а 20 травня Georgian Airways здійснила перший за 4 роки прямий рейс до РФ. 

 

Перед тим у Грузії викликала резонанс різка відповідь компанії  на протести обурених громадян під її офісом. 

 

Правляча партія та уряд Грузії прихильно поставилися до відновлення авіасполучення з Росією, тоді як президентка Саломе Зурабішвілі закликала бойкотувати  Georgian Airways. Компанія зі свого боку оголосила її небажаною особою на своїх рейсах.

 

Посол Європейського Союзу в Грузії Павел  Герчинський передав грузинському віце-премʼєр-міністру,голові Міністерства економіки Левану Давіташвілі демарш  у зв’язку з відновленням прямого авіасполучення між Тбілісі та Москвою.

 

Як повідомляла УМ, Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі засудила відновлення прямого авіасполучення та скасування візового режиму з боку Росії  та назвала це провокацією.