У Запоріжжі розпочинаються навчання на випадок надзвичайної ситуації на ЗАЕС

09:45, 29.06.2023
У Запоріжжі розпочинаються навчання на випадок надзвичайної ситуації на ЗАЕС

Навчання на випадок НС проходять з органами управління та силами цивільного захисту Запорізької області.

У Запоріжжі та області відбудуться командно-штабні навчання у разі вибуху на території тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

 

Як інформує Україна молода, про це повідрмляє пресслужба Запорізької ОВА.

 

«Тренування відбуватиметься на території м. Запоріжжя та Запорізького району. Можливі тимчасові обмеження руху на окремих ділянках. Просимо громадян зберігати спокій та з розумінням поставитись до деяких незручностей! Метою заходу є злагодження дій всіх служб у разі реальної загрози виникнення надзвичайної ситуації на ЗАЕС»,— йдеться у повідомленні.

 

У обласній держадміністрації зазначають:

 

«Звуки сирен, сигнально-гучномовних пристроїв, переривисті гудки інших сигнальних засобів, транспорту, означають сигнал цивільного захисту «УВАГА ВСІМ!» Також, сповіщення про виникнення НС (надзвичайної ситуації) буде здійснено в застосунку на телефоні «ТРИВОГА» шляхом передачі сигналу «РАДІАЦІЙНА НЕБЕЗПЕКА». Почувши його, терміново ввімкніть радіоприймач або телевізор (місцеві канали) та прослухайте повідомлення місцевих органів влади». 

 

При цьому в ОВА зазначили, що ситуація контрольована і попросили громадян утриматися від надмірної інформаційної уваги до проведення тренувань.

 

Навчання проводять з органами управління та силами цивільного захисту Запорізької області.

 

Як повідомляла УМ, украінська влада підготувала план евакуації жителів кількох областей  на випадок, якщо росія вчинить теракт на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС.