«Генерали проти «Вовчиці» або поза «трьох мавп» щодо здачі півдня України

19:09, 26.06.2023
«Генерали проти «Вовчиці» або поза «трьох мавп» щодо здачі півдня України

«Нічого не скажу», «нічого не бачу», «нічого не чую». (Фото з відкритих джерел)

«Помремо за Русь, але не осоромимо землі нашої. Мертві сорому не знають»

Великий князь Київської Русі Святослав Хоробрий —  батько київського князя Володимира Великого

 

«Душа — Богу. Життя — Україні. Серце — коханій. Честь — нікому!»

       ****

 
Справа злочинної здачі півдня України вищим військово-політичним керівництвом країни на чолі з верховним головнокомандувачем ЗС, президентом України Володимиром Зеленським знову набрала  широкого суспільного обговорення.
 

Підлив масла у вогонь сам Зеленський, який на пресконференції з представниками ЗМІ з нагоди Дня журналістики 6 червня не відповів на пряме запитання журналіста видання The Kyiv Independent Олексія Сорокіна: чому російські війська так швидко захопили південь і Каховську ГЕС, хто віддав наказ розмінувати «Чонгар» і хто саме зрадив Україну?

 

Замість того, щоб набратися сміливості і назвати лише одне прізвище особи, винної у злочинній здачі півдня України — Зеленський Володимир Олександрович, президент, запустивши «дурочку», ніс ахінею.

 

Рекомендую подивитися чудове фактологічне відео Марини Данилюк-Ярмолаєвої «Хто здав Чонгар? Ці ж люди здали Херсон та Маріуполь» і Ви почуєте, яку дурість ніс Зеленський, відповідаючи на запитання журналіста. Подивіться відео до кінця. Отримаєте багато цікавої і об’єктивної інформації про те, як центральна і обласна Херсонська влада та командування ОК «Південь» Сухопутних військ ЗСУ майже без супротиву здали південь України на поталу російським загарбникам.

 

На мою думку, відповідь Зеленського, що саме з його вини був зданий південь України, була б самою правильною і чесною відповіддю на запитання журналіста Олексія Сорокіна. Після цього Зеленський мав би заявити, що він добровільно йде у відставку і віддає себе в руки правосуддю.

 

Президент може ухилитися від надання правдивої відповіді на запитання журналіста або народного депутата. Збрехати Зеленському — це раз сплюнути. Проте, так буде не завжди.

 

По закінченні повноважень президента, Зеленському і нинішньому воєнно-політичному керівництву країни після Перемоги доведеться відповідати на запитання слідчого і Суду про причини і обставини здачі ворогу півдня України, неналежної підготовки до повномасштабної воєнної агресії росії, провал оборонного замовлення і чому мільярди гривень закатали в асфальт, а не направили на виготовлення вітчизняного і закупівлю іноземного  озброєння і боєприпасів.  

 

Як слідчий в минулому я, зокрема, поставив би Зеленському  запитання щодо злочинної здачі ним півдня України (розмінування  загороджувальних протитанкових мінних полів навколо пропускних пунктів "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративній межі з анексованим Кримом, не підриві/розмінування  мостів, які з’єднували півострів Крим з материковою частиною України, мостів через річку  Дніпро в Херсоні, на Каховській ГЕС і мостів через водоканали зрошувальної системи в Херсонській області), про закриті переговори на Норманській зустрічі в Парижі, про його таємний візит в Оман.

 

Як міг, наприклад, виглядати допит Зеленського (протокольні анкетні дані президента опускаємо), якби його допитував я як слідчий в минулому.  

   

Перша частина допиту.

1). Пане Зеленський, скажіть, будь-ласка: які питання Ви обговорювали за закритими дверима (без участі журналістів) в Парижі 9 грудня 2019 року під час «Норманської зустрічі» з путіним, Макроном і Меркель?

2). Що Ви обговорювали на одинці з путіним на цій зустрічі?

3). Якою була справжня мета Вашого таємного візиту з Єрмаком в Оман на початку січня 2020 року?

3). Хто був ініціатором цього візиту: Ви, Єрмак, путін, Віктор  Медведчук чи хтось інший? Назвіть прізвище.  

4). Хто, коли і де домовлявся про Ваш візит до Оману?

5). Які у Вас були стосунки з Медведчуком, чи зустрічалися Ви з ним, де і що обговорювали?

6). Чи брав Медведчук участь у підготовці Вашого візиту до Оману?

7). Чому в Оман Ви полетіли не з главою вашого офісу Богданом, а зі своїм помічником Єрмаком?

8). Хто прийняв рішення кому летіти з Вами в Оман — Ви, Єрмак, путін, Патрушев?

9). Які питання Ви обговорювали з секретарем РБ росії Патрушевим в Омані впродовж декількох годин 8 січня 2020 року і до чого домовилися?

10). Якою була участь і роль  Єрмака на цій зустрічі і переговорах?

11). Де саме проходила зустріч: в посольстві російської федерації в Омані чи в іншому місці, де саме?

12). Чи був присутнім на зустрічі Медведчук, якщо так, то якою була його роль в переговорах?

13). Чи відомо Вам, що ваша зустріч і переговори з Патрушевим записувалися на відео і аудіозапис?

14). Пане Зеленський, чому Ви повернулися в Київ на чартерному літаку Патрушева, на якому він прилетів в Оман?

15). Чому після повернення з Оману, через місяць Ви звільнили Андрія Богдана з посади глави ОП і на його місце призначили саме  Єрмака (а не іншу особу) і ввели його до складу РНБО?

16). Пане президенте, не будемо наївними, що Богдан  добровільно подав у відставку. Формально це виглядало так, а насправді — яка  була причина його звільнення?

Чи не була це порада, рекомендація, прохання, вимога путіна чи Патрушева призначити Єрмака главою ОП, щоб він був відповідальним за переговори з заступником керівника адміністрації президента росії Дмитром Козаком по врегулюванню «конфлікту» на  Донбасі?.

18). Пане Зеленський, чому Ви і ваш офіс брехали громадянам України про обставини таємного візиту в Оман з Єрмаком і з ким там ви зустрічалися?

Сподіваюсь, Ви не забули, що  73% українців, які прийшли на вибори, повірили у вашу «чесність, порядність» і обрали Вас президентом.  

 

Друга частина допиту.

1). Пане Зеленський, з якою метою Ви відали наказ (указ, директиву, доручення) розмінувати загороджувальні протитанкові мінні поля навколо пропускних пунктів "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративній межі з анексованим Кримом?

На мапі позначені КПВВ "Чаплинка", "Каланчак" і "Чонгар", мінні протитанкові поля навколо яких були повністю розміновані.

 

2). Це була вимога путіна чи Ваша особиста ініціатива?

3). Ви обговорювали питання про розмінування у себе на нарадах за участі міністра оборони, головнокомандувача ЗСУ, членів уряду і коли?

4). Чи розглядалося це питання засіданні РНБО або уряду і коли?

5). Пане Зеленський, назвіть прізвища, посади тих воєначальників і урядовців, які були присутні у Вас на нарадах і яка їх роль у прийнятті рішення про розмінування, чи були заперечення міністра оборони, головнокомандувача, командуючого ОК «Південь» щодо проведення розмінувань?

6). Пане Зеленський, скажіть: рішення про розмінування Вами було прийнято особисто чи колегіально на засіданні РНБО? Якщо колегіально, назвіть прізвища і посади тих осіб, хто підтримав (проголосував) за рішення про розмінування, а хто був проти.

7). Пане Зеленський, Ви підписували таємний указ (директиву, доручення) про проведення розмінування  загороджувальних протитанкових мінних полів навколо пропускних пунктів "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративній межі з анексованим Кримом, якщо це рішення  було прийнято на засіданні РНБО?  

8). Пане Зеленський скажіть: міністр оборони, головнокомандувач ЗСУ, уряд видавали свої накази, директиви, розпорядження про проведення розмінування загороджувальних протитанкових мінних полів навколо пропускних пунктів "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративній межі з анексованим Кримом?

Якщо так, назвіть їх прізвища.   

9). Яким воєначальникам (назвіть прізвище і їх посади) були віддані накази про розмінування і хто особисто їх відав — Ви як Верховний головнокомандувач, глава ОП Єрмак, міністр оборони (який саме: Таран чи Резніков) чи головнокомандувач ЗСУ Хомчак?

10). Пане Зеленський, скажіть: мости, які з’єднували півострів Крим з материковою частиною України, мости через річку Дніпро і мости через водоканали зрошувальної системи в Херсонській області на ранок 24 лютого 2022 року були ЗАМІНОВАНІ чи РОЗМІНОВАНІ?

За твердженням Генерального штабу ЗСУ, опублікованого 25 квітня (через два місяці після вторгнення), Чонгарський міст був ЗАМІНОВАНИЙ.

Міністр оборони Олексій Резніков 11 серпня 2022 року запевнив, що Україна після перемоги у війні з рф проведе розслідування щодо того, хто РОЗМІНУВАВ "Чонгар" та мости на всіх кримських перешийках у напрямку Херсона. На його думку, саме розмінування переходів призвело до того, що окупація півдня відбулась стрімко на протязі кількох днів.

11). Пане Зеленський, скажіть, хто бреше: ГШ ЗСУ чи міністр оборони Рєзніков?

12). Скажіть, Ви як Верховний  головнокомандувач ЗСУ знаєте, що насправді було з Чонгарським мостом і мостами на всіх кримських перешийках — вони  були заміновані чи розміновані на момент повномасштабного вторгнення ворога з Криму на материкову територію України 24 лютого 2022 року?

 

Генерал-майор Сергій Кривонос, професіонал оборонної  сфери (перший заступник  командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ, заступник секретаря РНБО) заявив: "Протягом перших 3-х днів противник пройшов 300 км від Перекопу до Маріуполя. Це не наступ, це форсований марш. І це не недбалість, а ЗРАДА. МИ ЗАМІНУВАЛИ ВСЕ. Питання: хто наказав розмінувати мости із Криму? У мене був шок, коли ми програли великий кусок території без жодного пострілу", - наголосив Кривонос.
 

Пане Зеленський, зауважу, що генералу Кривоносу як заступнику Секретаря РНБО з 12 березня 2019 року по 29 грудня 2020 року було відомо, що мости, які з’єднували півострів Крим з материковою частиною України були ЗАМІНОВАНІ.

 

Були створенні загороджувальні протитанкові  мінні полія навколо пропускних пунктів "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративній межі з анексованим Кримом. Всі ці мінування були зроблені при президентові Петро Порошенко.

 

13). Запитання: якщо мости були РОЗМІНОВАНІ, то хто, коли і в який спосіб віддав наказ розмінувати їх, Ви як верховний головнокомандуючий ЗСУ?

Зауважу, що такий наказ міг віддати лише Верховний головнокомандуючий ЗСУ, тобто Ви!

14). Якщо мости, які з’єднували АРК з материковою територією України, були ЗАМІНОВАНІ, то чому вони не були ПІДІРВАНІ, як тільки ворог рано вранці 24 лютого наніс перші ракетні удари по позиціям українських військ і з Криму по мостам пішли танки, бронетехніка і автомобілі з російськими військами?

Щоб запустити механізми підриву мостів достатньо декілька секунд (це не часи Другої світової війни, що потрібно було підпалювати бікфордів шнур або використовувати динамо-машину для підриву електричного детонатора через довгий провід для забезпечення безпеки підривника).

15) . Пане Зеленський, в кінці грудня 2020 року Ви звільнили Кривоноса з посади заступника Секретаря РНБО за його принципову позицію у відстоюванні оборонних питаннях України і що він "людина  Порошенка". У червні 2021 року Ви звільнили бойового генерала експершого заступника  командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ Народного Героя України Кривоноса з військової служби в ЗСУ у віці 51 рік.

 

На початку серпня 2022 року за Вашою вказівкою ДБР порушило  кримінальне провадження проти бойового генерала  Кривоноса. Його звинувачують у незаконній обороні міжнародного аеропорту «Київ» в Жулянах. Про це Кривонос розповів журналісту Юрію Бутусову і надав йому відповідні копії документів.
 

16). Пане Зеленський, запитання до Вас як до гаранта дотримання прав і свобод людини і громадянина і Верховного головнокомандувача ЗСУ: для чого Ви це зробили?

Чим Ви керувалися, приймаючи такі сумнівні і явно політично вмотивовані рішення щодо бойового генерала Народного Героя України Кривоноса, які мають ознаки зловживання владою або службовим  становищем (як Президент — ст. 364 ККУ) і зловживання військовою службовою особою владою (як Верховний  головнокомандувач ЗСУ — ст.423 ККУ?   

17). Пане Зеленський, є свідчення військових про те, що вони отримали команду НЕ ПІДРИВАТИ мости без дозволу ОП.

Так, професіонал контррозвідки і військової розвідки, командир підрозділу ССО, бойовий офіцер полковник Роман Червінський (один із розробників і учасників спецоперації "Авеню" по захопленню "вагнерівців", яку Ви зірвали з Єрмаком) в інтерв’ю заявив, що на другий день війни (25 лютого) з офісу президента надійшла команда, без їх дозволу мости не підривати і додав, що якби підірвали мости, то російські військові не захопили Херсон.

 

Після сказаної правди (яка підтверджується матеріалами нашого  розслідування) бойовий офіцер Червінський ввечері 25 квітня ц. р.  по надуманим мотивам, за Вашою чи вказівкою Єрмака був взятий під варту, повідомляють інтернет видання і соціальні мереж.



Коли писав запитання до президента, у Шевченківському райсуді Києва розпочалося чергове засідання у справі полковника Романа Червінського. Розглядалося клопотання прокуратури про продовження тримання Червінського під вартою. За рішенням суду, засідання проходило у закритому режимі.  

 

На фото: Роман Червінський у чорній футболці, в центрі. 19 червня 2023 рік,  Шевченківський районний суд м. Києва. Фото Олега Богачука.

 

"Єдина підстава для того, щоб закрити це засідання - це приховати ганьбу прокуратури, яка безпідставно звинувачує Романа Червінського, героя, якого треба захищати, а не нападати на нього. Вони просто хочуть закрити засідання, щоб суспільство не знало, яку вони тут роблять ганьбу. Але все рівно цю інформацію буде донесено, всі ці документи, які вони надають, не мають ніякої секретності, ніяких підстав для закритого засідання немає", - зазначив захисник Червінського.

 

Суд продовжив тримання під вартою учасника російсько-української війни бойового полковника Червінського ще на один місяць без права  внесення застави.  

 

Також читайте:  1). Суд відмовився заслухати командира Червінського Ганущака та не приймав будь-які докази на користь підозрюваного - Бутусов

                            2). Справа Червінського "деморалізує людей, які реально роблять роботу", - співробітники спецслужб про суд над розвідником.

 

Пане Зеленський, політично вмотивовані кримінальні справи, порушені  проти бойового генерала Сергія Кривоноса і бойового офіцера Романа Червінського та арешт останнього, я і офіцери очолюваної мною організації розцінюємо як погрозу всім військовослужбовцям: будете говорити правду про злочини влади - будете взяті під варту і притягнуті ко кримінальної відповідальності по сфабрикованим справам.

 

Не лякайте нас! Ми лякані. Проходили через шантаж, погрози, залякування. Переступите межу, відповідь буде адекватною…

 

17). Скажіть: хто віддав команду військовим не підривати мости без дозволу ОП? Ви як Верховний головнокомандувач ЗСУ чи за Вашим дорученням це зробив глава вашого офісу Єрмак?  

18). Пане Зеленський, чому Ви, маючи в запасі цілу добу до взяття російськими військами під контроль Антонівський автомобільний міст в Херсоні, не віддали наказ знищити його разом з Антонівським залізничним мостом та інші мости через річку Дніпро в Херсонській області і мости через водоканали зрошувальної системи в Херсонській області, що дозволило окупантам за декілька днів вийти на кордон Херсон — Нова Каховка — Каховка — Миколаїв?

 

19). Пане Зеленський, військові експерти стверджують, що при знищенні цих мостів ворог НЕ ЗМІГ би захопити Херсон і окупувати Херсонську область і значну частину Запорізької області. Що Ви скажете на це?

 

Нагадаю, що в той час, коли повномасштабне вторгнення російських військ йшло повним ходом, Ви як Президент— Верховний головнокомандувач ЗСУ України НЕ ВІДДАЛИ накази підривати мости, тому що Ви і ваше оточення думали не про життя мирного населення і українських військових, а про те, що з боку росії, як заявив радник глави офісу президента Михайло Подоляк "теж люди, які дбайливо ставитимуться до будинків, мостів та іншої інфраструктури".

 

Однією з головних помилок у перші години після повномасштабного вторгнення рф була неготовність влади нищити об’єкти інфраструктури, аби зупинити російських окупантів, вважають в ОП.

 

У цьому зізнався Подоляк в інтерв’ю "Фактам". "На мою думку, одна з ключових помилок (це злочин, пане Подоляк, злочин, а не помилка — Авт.) це, коли почалося інтенсивне вторгнення, але ніхто — ні наші громадяни, ні військові, ні ми як органи управління — не міг повірити в те, що це відбувається у XXI столітті та відбувається з нами. Того раннього ранку 24 лютого ми психологічно не були готові підривати мости", – зазначив Подоляк.

 

"Перші кілька годин думали: ми вкладали кошти у комфорт для людей, як тепер руйнувати все це? Ось цю тодішню неквапливість вважаю фундаментальною помилкою", – заявив Подоляк (це не "фундаментальна помилка", пане Подоляк, а — ТЯЖКИЙ ЗЛОЧИН з ознаками державної зради, вчиненого президентом Зеленським – Авт.).

 

Зауважу Зеленському і Подоляку, що уже в перші хвилини вторгнення 24 лютого москальські "люди" розбомбили у Харкові, містах Київської та інших областей житлові будинки, школи, лікарні, вбили мирних мешканців і дітей.

 

По мостах ракетних, бомбових чи артилерійських ударів рашисти НЕ наносили, вони їм були потрібні для захоплення півдня України і Києва. Про це Зеленському і Єрмаку було добре відомо, але в їх  очах, як зазначив Подоляк, ще не було "блиску рішучості" підривати мости, вони думали, що москалі теж "люди".

 

Як би там не було, але Подоляк дав свідчення ЗМІ, яким підтвердив, що в діях президента Зеленського є мінімум ознаки кримінального правопорушення — злочинна службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки і карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років (ч. 2 ст. 367 КК) або недбале ставлення військової службової особи (Зеленський є Верховним головнокомандувачем ЗСУ) до служби, якщо це заподіяло істотну шкоду, спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану, що карається позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років (ч.4 ст.425 ККУ)..   

 

Дякую Подоляку за зізнання. Думаю, майбутній суд над Зеленським врахує це, якщо Подоляк піде на угоду зі слідством.

 

Ще один радник глави офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю Марку Фейгіну на YouTube за підсумками 8 травня минулого року, на його запитання: "Чому не підготували Херсон, Нову Каховку? Чому не замінували мости, чому не підірвали?" – заявив: "Відповідь дуже коротка: ПРО*БАЛИ".

 

За словами Арестовича, у події здачі півдня України розбиратимуться правоохоронні органи, щоб встановити, де некомпетентність, а де зрада – це найбільше запитання.

 

20). Пане Зеленського запитання: Ви усвідомлюєте, як особа яка має диплом про вищу юридичну освіту, що Подоляк і Арестович обвинувачують Вас у вчиненні ЗЛОЧИНУ, передбаченим ч. 4 ст. 425 КК України — недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені в умовах воєнного стану, що  карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років?

21). За твердженням Генерального штабу ЗСУ, опублікованого 25 квітня (через два місяці вторгнення), Чонгарський міст був ЗАМІНОВАНИЙ, але нам протистояли переважаючі у 15 разів сили противника".

 

ВИНИКАЄ логічне запитання: так чому ж тоді цей міст НЕ ПІДІРВАЛИ, якщо утримати його було неможливо через переважаючі у 15 разів сили ворога, як це зробили у подібній ситуації інші захисники?!

 

Знаючи, що буде повномасштабне вторгнення, прикордонники разом з військовими за декілька днів до нього замінували в Чернігівській області автомобільний міст через річку Дніпро, заклавши 700 кг тротилу. Міст був єдиним автомобільним шляхом між Україною і Білоруссю.

 

О 04:15 24 лютого почалося вторгнення російських військ з боку Білорусі. О 12 годині дня, не чекаючи дозволу офісу президента, захисники підірвали міст, оскільки сил і засобів утримати його уже не мали.

 

Якби колони російської військової техніки (а це десятки танків, БТР, БМП – загальною кількістю близько двохсот одиниць) пройшли 24 лютого через міст, то того ж дня вони б прорвалися в обласний центр Чернігів і через півтори години були у передмісті Києва, який не був підготовлений до оборони. Наступ ворога був затриманий на П’ЯТЬ днів! За цей час Об’єднані сили оборони укріпилися в Чернігові і НЕ ДАЛИ російським загарбникам захопити його і просунутися на Київ. Столиця України підготовилася до оборони і Київ вистояв.

 

Щоб зупинити просування танкової колони ворога в день повномасштабного вторгнення (24 лютого) інженер окремого батальйону матрос Віталій Скакун добровільно замінував Генічеський автомобільний міст і підірвав його ціною власного життя. Його героїчний вчинок значно уповільнив просування окупантів, що дало змогу підрозділу передислокуватися та організувати оборону, - повідомили в ГШ ЗСУ.

 

Сподіваюся, що тепер всі (і "найвеличніший" також!) зрозуміли, який позитивний оборонний результат дають своєчасно заміновані і підірвані мости при наступі ворога, якщо його не можна зупинити наявними силами і засобами, щоб він не прорвав лінію оборони і не захопив стратегічно важливі об’єкти (обласні центри, АЕС, ГЕС і т. д.).

 

За клопотанням командування морської піхоти матросу Віталію Скакуну президент Зеленський 26 лютого присвоїв звання Героя України (посмертно).

 

Того ж року, до Дня незалежності України Зеленський нагородив акторів "Кварталу-95" Євгена Кошового і Олександра Пікалова орденом "За заслуги" ІІІ ст. В указі президента, який оприлюднений на сайті глави держави, сказано, що актори нагороджені "За значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійного обов’язку".

 

У таких випадках кажуть: без коментарів (no comment) …

НА ЧИЇЙ СОВІСТІ ЗАГИБЕЛЬ СОТЕНЬ ТИСЯЧ УКРАЇНЦІВ?

 

22). Пане Зеленський, маючи диплом про вищу юридичну освіту, Ви   усвідомлюєте свою провину і відповідальність, що саме через Ваші ДІЇ з ознаками злочинної недбалості і державної зради як Президента і Верховного головнокомандувача ЗСУ російські війська впродовж тижня практично без бою захопили і окупували південь України, що спричинило великі людські жертви і колосальні  матеріальні втрати України?

 

23). Ви розумієте, що Ваші діяння (дії і бездіяльність) призвели до  загибелі сотень тисяч мирних жителів в окупованих містах і селах і декількох десятків тисяч українських військових, підриву окупантами Каховської ГЕС і великої екологічної катастрофи та інших тяжких наслідків для людей і України?

 

24). Пане Зеленський, Ви усвідомлюєте, що звільнення окупованих південних територій України відбувається з великими втратами особового складу ЗСУ?

 

25). Пане Зеленський, Ви пам’ятаєте, як в кінці листопада 2021 року на зустрічі з журналістами, після гострого, але справедливого, на мою думку, запитання журналіста Юрія Бутусова, Ви образливо і  голослівно звинуватили Бутусова у смертях людей, заявивши  (цитую мовою оригіналу): «На вашей совести загибель людей».

 

26). Пане Зеленський, запитання: а на чиїй совісті ЗАГИБЕЛЬ сотень тисяч мирних жителів і майже 500 дітей Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Харкова, Маріуполя, жителів зданого Вами півдня України, ЗАГИБЕЛЬ  десятків тисяч військовослужбовців в результаті Вашої НЕ підготовки до воєнної  агресії росії, відправлених Вами у полон захисників Маріуполя під так звані гарантії Червоного Хреста, а також загиблих і пропалих безвісти  сотень людей в результаті підриву окупантами Каховської ГЕС?!

 

Моя відповідь: на вашій совісті, пане Зеленський! Після Перемоги Ви, Єрмак, Рєзніков, Баканов, Хомчак та інші «зелені гниди» у владі  не сховаєтеся за фразою «Переможців не судять».

Переможцями у війні з російським агресором є українці і їх ЗСУ на чолі з народним героєм генералом Валерієм Залужним.

Ви і Ваші «зелені гниди» готові були здати Україну на поталу фашистській росії.  Вас буде судити спеціально створений Народний військовий  трибунал.  

 

Пане Зеленський, Вам прийдеться давати відповіді на запитання Юрія Бутусова, поставлені ним у кінці в листопаду 2022 року, через рік після тієї вашої ганебної конференції. Відповіді будете давати слідчому, зокрема на такі його запитання ЧОМУ:

 

 

· Не було проведено розгортання територіальної оборони?

· Не було негайно підірвано мости через Чонгар, мости через Дніпро у Херсоні?

· Не були прикриті тили гарнізону Маріуполя, здані без бою Мелітополь, Бердянськ, тобто росіянам відкрили "коридор у Крим"?

· Не було проведено мобілізацію оперативного резерву?

· Не встановили загородження на шляхах російського наступу?

· Не була підготовлена евакуація мирного населення, що призвело до великих втрат?

· Не будувались рубежі оборони, бо будівельна техніка будувала до останнього дня дороги на шляхах наступу ворога, а не бойові позиції?

· Не були евакуйовані стратегічні оборонні підприємства, наприклад,  в Ізюмі "Укроборонпром" подарував росії завод який  виробляв приціли на "Стугни", у Гостомелі залишили на знищення "Мрію"?

· За три роки не закуплений при Зеленському взагалі не закуплені ні артилерійські снаряди, ні мінометні міни, не закуплений жоден ПТРК "Стугна"?

· Колишнє керівництво СБУ зараз звинувачується у державній зраді та роботі на росіян – хоча про це писали до початку війни?

 

Більше читайте: Страшна ціна брехні президента Зеленського. Бутусов розповів про наслідки діяльності "російського аента" у розвідці. 

 

27). Пане Зеленський, Ви розумієте, що Ви вчинили ЗЛОЧИННІ ДІЯННЯ,  які мають явні ознаки СЛУЖБОВОЇ НЕДБАЛОСТІ і ДАРЖАВНОЇ ЗРАДИ в умовах воєнного стану, які караються позбавленням волі на строк 15 років або довічним ув’язненням?

 

28). Пане Зеленський, як Ви дивитеся на пропозицію «Українського «СМЕРШУ»: спокутувати кров’ю свою провину  перед Українським народом рядовим на передовій лінії фронту, враховуючи те, що Ви чотири рази (в 2014 — 2015 роках) ухилилися (ховалися за кордоном і під спідницею у матері) від призиву в армію під час мобілізації?

 

Це далеко не повний перелік запитань, які б я поставив Зеленському, якби допитував його як слідчий.

 

МІЙ ВИСНОВОК: Здача півдня України, швидка окупація Херсонської, Миколаївської і Запорізької областей, оточення Маріуполя за декілька днів, відправлення Зеленським його захисників у полон російським окупантам під міфічні гарантії Червоного Хреста, захоплення Запорізької АЕС і шантаж путіна підірвати її (що призведе до набагато більшої атомної катастрофи, ніж аварія на Чорнобильській АЕС), підрив Каховської ГЕС, "провал" у липні 2020 року спецоперації "Авеню" по затриманню "вагнерівців" — це НАСЛІДКИ злочинної діяльності влади на чолі з президентом Зеленським і главою його офісу  Єрмаком, в діях яких, на мою думку (як колишнього слідчого МВС і начальника відділу військової контррозвідки СБУ) є явні ознаки ДЕРЖАВНОЇ ЗРАДИ (ст.111 ККУ) та посадових злочинів, вчинених під час війни.

 

Рекомендую уважно послухати відео: «Прибрати Єрмака! Прямо з США — терміновий ультиматум. Зеленського попередили.

Допит Зеленського у справі про «злив» операції «Авеню» по затриманню «вагнерівців» — це уже  інша тема. Зеленський буде давати свідчення і у цій справі як підозрюваний. В цьому я впевнений.  

 

Нагадаю коротко про неї. Впродовж року Зеленський і Єрмак цинічно і відверто брехали суспільству, що ніякої спецоперації по затриманню бойовиків "вагнерівців" (операція "Авеню") не було.

 

Що такої операції в принципі не могло бути нахабно брехали керівники СБУ і ГУР МО Баканов і Буданов, позаштатний радник голови офісу президента Арестович і депутати фракції "Слуга народу". Розповсюджували цю брехню і колишні керівники-ветерани спецслужб. Бридко було слухати своїх колег.

 

Брехати українському народу — це один із основних принципів діяльності нинішньої влади — президента Зеленського, його ЗЕ-парламенту і ЗЕ-уряду!

 

У червні 2021 року після поширення Зеленським чергових російських фейків про війну фракція Європейська Солідарність зробила заяву (цитую): "Як Путін х*йло, так Зеленський брехло. На цинічній брехні йшов на президентство. На такій же брехні намагається утримуватися при владі. І під час виборчої кампанії, і тепер головним його медійним інструментом залишається канал Коломойського-Медведчука, який власники здали в оренду офісу президента".

 

Встановлені мною обставини і причини провалу спецоперації "Авеню", яку ГУР МО і СБ України проводили разом із спецслужбами країн НАТО, дають підстави зробити однозначний висновок: фінальна фаза спецоперації по затриманню "вагнерівців" була зірвана з вини президента Зеленського і глави його офісу Єрмака, в діях яких є ознаки злочину, передбаченого ст. 111 ККУ (державна зрада).

 

На моє глибоке переконання (як слідчого) Зеленський і Єрмак "проявили не суб’єктність", а державну зраду. Детально про це йдеться у моїй статті "Вагнергейт" — пряма дорога Зеленського і Єрмака до тюрми".

 

Аналіз наявної у мене конфіденційної інформації і опублікованої у ЗМІ, дає мені (як начальнику відділу військової контррозвідки СБУ в минулому) підстави зробити висновок: керівник «Кварталу-95» Володимир Зеленський НЕ міг НЕ бути завербованим ФСБ росії як агент інформаційно-ідеологічного впливу («какая разница», «договоримся по средине», «главное перестать стрелять»)  на суспільну свідомість українців, коли роками перебував у Москві. Він і його «Квартал-95» сіяли в голови українців ідеологію «русского мира», висміювали Україну, Голодомор-геноцид українців, Томас про автокефалію ПЦУ, учасників Революції Гідності, підтримували на президентських виборах кримінального зека, агента КДБ, проросійського ставленика Януковича і партію регіонів.

 

Ймовірність того, що президент України Зеленський і глава його офісу Єрмак є таємними агентами російських спецслужб — дуже висока! Вони є реальною загрозою українській державності. Не бачити цього — значить бути сліпим недоумком або байдужим до долі України.

 

ПРОДОВЖЕННЯ читайте за посиланням

 

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Герой України, кавалер ордену ООН «Діяння на благо народів», медалі ЄС “Європа – союз цінностей”, народний депутат України ІІ-VІ скликань, член ПАРЄ (2006-2010), почесний голова СОУ, генерал-лейтенант