Пригожинсько-вагнерівський «бунт» є першим етапом демонтажу путінської системи - Данілов

14:14, 25.06.2023
Пригожинсько-вагнерівський «бунт» є першим етапом демонтажу путінської системи - Данілов

усе, що може на росії піти не за планом, піде не за планом, і «казус пригожина» може запустити/запустив процеси з непередбачуваними наслідками.

Першим етапом демонтажу путінської системи став «бунт» Євгена Пригожина.

 

Як інформує УМ, про це 25 червня повідомив у Фейсбуці секретар РНБО Олексій Данілов.

 

За його словами, Пригожин є тільки частиною групи і частиною плану, верхівкою айсберга процесу дестабілізації.

 

"На росії сформувалась група невдоволених - силовиків, чиновників і олігархічного капіталу, яка вважає дії путіна смертельно небезпечними для власних інтересів і свого існування, загрозою для рф. Пригожинський ростовський марш-кидок - демонстрація серйозності намірів, можливостей, що існують, і створення умов для початку процесу владного транзиту - добровільного або примусового. Колони вагнерівців або інших структур можуть таки дійти до "червоної площі", - зазначає Данілов.

 

Він також додає, що у Путіна залишилась єдина можливість порятунку - тотальна зачистка силового блоку, фізична ліквідація ПВК "Вагнер", демонстраційне покарання Пригожина, введення в країні воєнного стану і розгортання масових репресій.

 

"Чи спроможна виконати ці функції каральна машина імені золотова-бортникова, орієнтована на побиття хіпстерів, жінок та підлітків, - велике питання. Справжня група російських майбутніх перемовників з Україною вже є, але поки залишається в тіні, втім не виключена участь у цьому процесі Лукашенка", - йдеться у повідомленні.

 

"Режиму путіна "ножем в спину" нанесено, якщо не миттєво смертельний, але точно неминучий, хоча і відтерміновано в часі, удар. Але… все, що може на росії піти не за планом, піде не за планом, і "казус пригожина" може запустити/запустив процеси з непередбачуваними наслідками. Відлік розпочато. Нам своє робити… до меж 1991 року", - резюмує Данілов.

 

Нагадаємо, що ввечері 23 червня російська армія здійснила ракетний обстріл табору ПВК "Вагнер" У відповідь ватажок ПВК оголосив про похід на Москву. Натомість ФСБ звинуватила його у збройному заколоті та порушила кримінальну справу.

 

Пізніше Пригожин заявив, що його війська зайшли до Ростова. Він твердить, що ПВК "Вагнер" захопила місто та штаб південного округу. Далі Пригожин збирається йти на Москву, щоб відсторонити від влади військове керівництво РФ.

 

24 червня Олександр Лукашенко за погодженням з президентом РФ Володимиром Путіним провів переговори з Євгеном Пригожиним. За результатами перемовин очільник ПВК "Вагнер" заявив, що розвертає бійців угруповання до польових таборів.

 

Як повідомляла УМ, Зрадникам Путін не пробачає: у Пригожина немає майбутнього в Білорусі.