Зрадникам Путін не пробачає: у Пригожина немає майбутнього в Білорусі - CNN

12:19, 25.06.2023
Зрадникам Путін не пробачає: у Пригожина немає майбутнього в Білорусі - CNN

Глава Вагнера Євген Пригожин на задньому сидінні автомобіля, що вилітає з Ростова-на-Дону, Росія, 24 червня. (Фото: Alexander Ermochenko/Reuters)

У Білорусі можуть ліквідувати терориста та власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. 

 

Як інформує УМ, таке припущення висловила колишня керівниця московського бюро CNN Джилл Догерті.

 

"Російський диктатор Володимир Путін не пробачає зрадникам. Цілком можливо, що ми побачимо, як Пригожина вб’ють у Білорусі. Але це важка дилема для Москви, тому що поки Пригожин має певну підтримку, він є загрозою, незалежно від того, де він перебуває", - сказала вона.

 

Нагадаємо, що ввечері 23 червня російська армія здійснила ракетний обстріл табору ПВК "Вагнер" У відповідь ватажок ПВК оголосив про похід на Москву. Натомість ФСБ звинуватила його у збройному заколоті та порушила кримінальну справу.

 

Пізніше Пригожин заявив, що його війська зайшли до Ростова. Він твердить, що ПВК "Вагнер" захопила місто та штаб південного округу. Далі Пригожин збирається йти на Москву, щоб відсторонити від влади військове керівництво РФ.

 

Увечері 24 червня у Лукашенка заявили, що домовилися з Пригожиним про зупинку руху "вагнерівців" на території Росії. Згодом, Пригожин скасував похід на Москву: "Ми розвертаємо свої колони та йдемо у польові табори". Як пояснив, речник Путіна Дмитро Пєсков справа проти Пригожина закрита, він їде в Білорусь, а частина вагнерівців підписує контракти з Міноборони РФ.

 

Як повідомляла УМ, до заколоту Пригожина може бути причетний Медведчук.