Новий Смутний час настав: російські добровольці закликають приєднуватися до заколоту

17:30, 24.06.2023
Новий Смутний час настав: російські добровольці закликають приєднуватися до заколоту

Командир РДК Денис Нікітін. (Фото з відкритих джерел)

Командир Російського добровольчого корпусу (РДК) Денис Нікітін схвально відреагував на збройний заколот на московії. І закликає приєднуватися до боротьби з путінським режимом усіх свідомих росіян.

 

Окрім РДК заколот підтримав і легіон «Свобода Росії», де також закликали своїх прихильників до активних дій.

 

Як інформує Україна молода, відповідне відеозвернення Нікітіна опублікували у телеграм-каналі РДК в суботу.

 

«Кривавий тиран вчепився мертвою хваткою у свій трон і готовий вбивати населення вже російських міст - усі бачили відео вибухів у Воронежі та Ростові-на-Дону, кадри розстрілу звичайної родини бійцями Росгвардії. Сам путін, за моєю інформацією, вже евакуйований на Валдай, слідом за ним залишають Москву на своїх бізнес-джетах й представники російської "еліти», - наголосив командир РДК.

 

За його словами, фронт починає руйнуватися, солдати російської армії залишають свої позиції. Біля Бахмуту та на Запоріжжі воїни ЗСУ просуваються без опору російських військ.

 

«Я закликаю всіх прихильників РДК до активних дій! У всіх нас з'явився унікальний шанс визначити свою долю та долю нашої Батьківщини! Вся координація йтиме через наші офіційні канали зв'язку. Слава Русі!», - сказав Нікітін.

 

На його думку, «новий Смутний час» на росії вже настав.

 

Тоді як легіон «Свобода Росії» у своїй заяві наголосив:

 

«На полі бою ми з Пригожиним – вороги, але зараз він говорить правду: про те, як боягузливі генерали відправляють на смерть як гарматне м'ясо сотні тисяч росіян. Його слова показують, що миритися з корупцією, диктатурою, лицемірством – уже ніхто не буде. Ми сподіваємося, що війна зла проти зла послабить репресивну машину і ми з побратимами звільнимо росію.

 

Солдати, офіцери: ваш час настав. Розверніть свою зброю на вежі Кремля, не дайте міжусобицям втопити росію в крові. Пора припинити безглузде і жорстоке вбивство українців, загибель на фронті тисяч росіян і повернутися додому: туди, де ви зараз потрібні».

 

Як повідомляла «УМ», президент Володимир Зеленський розкритикував слабкий режим путіна в умовах збройного заколоту «вагнерівців».

 

На його думку, путін довго маскував свою слабкість пропагандою. Втім, наразі повномасштабна слабкість росії є очевидною.