Будівлю ГУР двічі атакували ракетами - Economist

10:18, 21.06.2023
Будівлю ГУР двічі атакували ракетами - Economist

По будівлі ГУР двічі били ракетами - в березні 2022-го та в травні 2023-го. (Фото: reuters)

У Києві будівля Головного управління розвідки Міноборони двічі зазнавала ракетних ударів росіян. Вперше це сталося в березні 2022 року, вдруге - у травні 2023-го.

 

Як інформує УМ, про це пише видання Economist.

 

У матеріалі, присвяченому очільнику ГУР Кирилу Буданову, видання зазначає, що в березні 2022 року ракети поцілили в будівлю ГУР на Рибальському острові в Києві.

 

"Вікна повибивало, а старі будівлі неподалік були зруйновані", - йдеться в публікації.

 

The Economist стверджує, що чоловіки, які у приймальній чекали на зустріч із Будановим, попадали на підлогу. Та невдовзі двері відкрилися, вийшов Буданов і сказав, що все гаразд. "Він обтрусив із себе пил, вдягнув кепку й вийшов на вулицю, щоб оглянути пошкодження", - цитує видання одного зі свідків події.

 

Вдруге, як твердить ЗМІ, балістичні й крилаті ракети, а також безпілотники летіли на будівлю ГУР 29 травня 2023 рок. Вони ледь не влучили в неї та в сусідній міст, а дрони зачепили іншу будівлю.

 

Президент РФ Путін наступного дня похвалився, що нібито комплекс будівель ГУР було знищено "точним ударом" росіян. Російські ЗМІ повідомили, що Буданов - в комі, і його нібито евакуювали до Німеччини.

 

"The Economist може підтвердити, що жодне з цих тверджень не відповідає дійсності", - йдеться у статті.

 

Як повідомляла УМ, ЗСУ готуються до знакової битви в новітній історії – Буданов.