У Рені на Одещині працівник ТЦК стріляв під час вручення повістки

13:53, 19.06.2023
У Рені на Одещині працівник ТЦК стріляв під час вручення повістки

За стрілянину працівнику військкомату загрожує вязниця (Скріншот відео)

На Одещині у місті Рені сталася стрілянина: працівник військкомату відкрив вогонь в громадському місці під час вручення повістки.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба поліції Одеської області, анонімні Telegram-канали.

 

У неділю в соцмережах поширили відео, на якому чоловіків у військовій формі у громадському місці звинувачували у стрілянині. Автор відео стверджував, що на ринку в Рені працівник військкомату відкрив стрілянину вгору, намагаючись затримати чоловіка.

 

В понеділок поліція повідомила, що кваліфікувала подію як "хуліганство, вчинене  із застосуванням предмета, пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень" (ч. 4. ст. 296 Кримінального кодексу).

 

«Між двома представниками районного ТЦК й місцевим громадянином під час вручення йому повістки виник конфлікт. У ході словесної перепалки один із представників органу військового управління здійснив  постріл у гору зі стартового пістолета. Очевидці події відразу зателефонували на спецлінію "102". Правоохоронці встановили усіх учасників інциденту, з якими нині проводять слідчі дії, та вилучили зброю, набої, стріляну гільзу й інші речові докази, які надалі скерують на експертне дослідження»,— повідомили в поліції.

 

Працівнику військкомату загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

Як повідомляла УМ, одеського військкома Євгена Борисова усунули від обов'язків та призначили перевірку.