Захисники України рухаються вперед – Зеленський

01:10, 19.06.2023
Захисники України рухаються вперед – Зеленський

Зеленський прокоментував контрнаступ та спростував російські фейки. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що наші військові рухаються вперед, позиція за позицією, крок за кроком.

 

За його словами, таким є пройдений тиждень, дуже важливий для наших наступальних дій.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав у відеозверненні, передає Офіс президента в ніч на понеділок.

 

На його думку, росію зараз має хвилювати, як підготувати своє суспільство до втрати захоплених українських територій.

 

«Що стосується держави-терориста. Єдине, що їх зараз має хвилювати – як підготувати їхнє суспільство, російське суспільство, до того, що вони втрачатимуть усе те, заради чого знищують майбутнє своєї держави.

 

Захоплені території росія втрачатиме. Нашим крокам із деокупації немає та не буде альтернативи. Наші військові рухаються: позиція за позицією, крок за кроком ідемо вперед», - наголосив Верховний Головнокомандувач.

 

Він також спростував російські фейки і заявив, що в Україні не знищено жодної системи Patriot.

 

«Хто б там в росії не розказував, нібито наші "Петріоти" знищені, усі вони є, усі вони працюють, усі вони збивають російські ракети. І збивають максимально ефективно. Жодного "Петріота" не знищено!», - сказав Зеленський.

 

І додав, що за тиждень українські захисники неба завдали більше сотні групових авіаударів по позиціях і тилах ворога.

 

«Знищено за 7 днів майже 3 десятки ракет і близько пів сотні ударних дронів. Окремо відзначу оборонців неба Київщини, 96 київська зенітна ракетна бригада Повітряних сил. Всі "Калібри" та "Кинджали" під час цих атак були знищені», - сказав президент.

 

Він також акцентував на тому, що делегація країн Африки під час візитів до України й росії мала змогу побачити, хто насправді зацікавлений у мирі.

 

«Всі ви бачили, як пройшов візит делегації країн Африки в Україну, візит потім в державу-терориста. Делегація мала змогу побачити, хто насправді зацікавлений у мирі, а хто насправді сам по собі війна. Це було дуже чітко.

 

Все, про що говорилося в Україні, було про "формулу миру", пункт за пунктом. Все, про що говорилося в Росії, було про війну, про те, як знищувати життя далі.

 

Очевидна річ – немає альтернативи "формулі миру". Добре, що світ все більше й більше це чує й бачить», - констатував глава держави.

 

Як повідомляла «УМ», 16 червня в Україну прибула делегація з Африки, до якої увійшли президенти Південно-Африканської Республіки, Коморських островів, Сенегалу, Замбії та прем’єр Єгипту, а також спецпредставники Конго та Уганди. Вони хочуть виступити миротворцями між Росією та Україною, а також домовитися про збільшення поставок на свій континент зерна і добрив із цих двох країн.

 

Вже 17 червня африканська делегація зустрілася з президентом рф путіним, і той розповідав, що його логіка щодо війни проти України нібито є "бездоганною" з точки зору міжнародного права і статуту ООН.