Кулуари Рамштайна: навчання українських пілотів на F-16 вже розпочалось – Столтенберг

12:27, 15.06.2023
Кулуари Рамштайна: навчання українських пілотів на F-16 вже розпочалось – Столтенберг

Генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що навчання українських пілотів на винищувачах F-16 вже розпочалось.

 

Як інформує УМ, про це 15 червня Єнс Столтенберг повідомив під час спілкування із журналістами перед засіданням «Рамштайну».

 

«Уже ясно, що навчання почалося, і потім ми зможемо надати літаки. Тому що будуть готові пілоти, які можуть ними керувати», — сказав Столтенберг.

 

15 червня у Брюсселі розпочалася зустріч у форматі «Рамштайн». Сьогодні майже 50 міністрів оборони обговорюватимуть «літакову коаліцію», підготовку українських пілотів і відкриття хабів для ремонту техніки.

 

Нагадаємо, що Данія та Нідерланди очолили європейську групу з навчання українських пілотів на F-16. Вони стануть першими країнами, які почнуть готувати українських пілотів до польотів на винищувачах F-16, інші країни приєднаються згодом.

 

16 травня Британія оголосила про початок роботи міжнародної коаліції країн, які навчатимуть українських пілотів літати на західних винищувачах четвертого покоління, зокрема й на F-16. До коаліції увійшли США, Нідерланди, Бельгія, Данія і Португалія.

 

Як повідомляла УМ, 13-те засідання Контактної групи з питань оборони України (зустріч у форматі «Рамштайн» відбудеться сьогодні, 15 червня, вже традиційно у Німеччині.