Черговий рашиський геноцид: до рф з Луганщини вивезли 150 дітей – Центр національного спротиву

11:39, 15.06.2023
Черговий рашиський геноцид: до рф з Луганщини вивезли 150 дітей – Центр національного спротиву

Окупанти продовжують незаконне вивезення українських дітей в рф

Незаконне вивезення українських дітей у рф продовжують російські загарбники - днями фактично викрадено чергову партію українських дітлахів.

 

Як інформує УМ, про це 15 червня повідомляє Центр національного спротиву.

 

"8 червня 150 дітей зі Старобільського району Луганської області були незаконно вивезені до оздоровчих баз відпочинку "Лесной" та "Сосенка" Прикубанського району Карачаєво-Черкеської республіки РФ. З червня у цих закладах очікують на 750 дітей із тимчасово окупованої території Луганщини", - йдеться в повідомленні.

 

В Центрі нацспротиву зазначили, що зараз достеменно відомо про 19 393 дитини, які були незаконно вивезені в Росію з окупованих територій України.

 

Водночас на тимчасово окупованих територіях проводять так звані медогляди дітей.

 

"На всій території ТОТ окупанти проводять "поглиблені профілактичні медичні огляди" дітей. Даний підхід є одним з елементів комплексних заходів щодо вивезення українських дітей на територію РФ. Адже ті діти, які нібито не проходять так званий медогляд – вирушають у РФ "на лікування". На відповідну схему викрадення дітей уряд РФ виділив близько 1.5 млрд рублів.

 

Процес очолює міністерство охорони здоров’я рф за кураторства уповноваженої Путіна з прав дітей Марії Львової-Бєлової, якій 17 березня суд у Гаазі видав ордер на арешт", - йдеться в повідомленні.

 

Додамо, що лише за офіційними даними в "братнгій" Білорусі утримують 2150 незаконно вивезених українських дітей

 

Як повідомляла УМ, ПАРЄ визнала злочином геноциду депортацію українських дітей до рф.