Наслідки майбутніх провокації рф будуть жахливішими за руйнування Каховської ГЕС – Гуменюк

11:14, 13.06.2023
Наслідки майбутніх провокації рф будуть жахливішими за руйнування Каховської ГЕС – Гуменюк

Наслідки можуть бути не такими локальними, як Каховська ГЕС - прогнозує майбутні провокації керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Черговий техногенний шантаж ворога, що може мати непоправні наслідки для сусідніх країн – це мінування ворогом "Кримського титану" у тимчасово окупованому Армянську на півночі Кримського півострова.

 

Як інформує УМ, про це 13 червня в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказала керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

 

"Ми ще кілька тижнів тому попереджали, що така акція цілком імовірна. І це такий черговий етап в техногенних шантажах ворога.

 

Тому треба усвідомлювати, що ворог зараз, доведений до відчаю, може вдатися до різних провокацій. І наслідки можуть бути не такими локальними, як Каховська ГЕС, а більш потужними та вплинути на сусідні країни", - розповіла Гуменюк.

 

Також Наталія Гуменюк додала, що Україна аби уникнути значних жертв, проводить евакуацію людей з лівобережжя Херсонщини в режимі екстремальної тиші.

 

"Ми не залишаємо людей з лівобережжя Херсонщини, це зрозуміло. Але також має бути зрозуміло, що розповідати про такі операції зарано. Люди мають знати, що ми їх не полишимо, але як і коли це буде, це закрита інформація, щоб врятувати якомога більше. Ми проводимо евакуацію людей з лівобережжя Херсонщини в режимі екстремальної тиші, щоб уникнути значних жертв", - розповіла Гуменюк.

 

Як повідомляла УМ, за даними ГУР, російські інженерні підрозділи мінують цехи підприємства "Кримський титан" у тимчасово окупованому Армянську на півночі Кримського півострова. Вибух може спричинити жахливу за своїми наслідками техногенну катастрофу.

 

На холодильному обладнанні "Кримського титану" використовується близько 200 тонн технологічного аміаку.