Рашисти активно грабували помешкання українців перед перед підривом Каховської ГЕС

18:01, 09.06.2023
Рашисти активно грабували помешкання українців перед перед підривом Каховської ГЕС

росіяни планували підрив Каховської ГЕС та провели низку підготовчих заходів.

Російські окупанти перед заздалегідь спланованим підривом Каховської ГЕС мародерили на тимчасово захопленій території Херсонщини та вивозили награбоване майно до Криму.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Центр національного спротиву. 

 

Зазначається, що російські солдати продовжують терор на тимчасово окупованих територіях. Зокрема на лівобережжі Херсонщині продовжується мародерство збоку військ загарбників.

 

«Напередодні підриву гідроелектростанції вони почали активніше розкрадати майно та вивозити в бік Криму. Мародерили росіяни не лише на лівобережжі, також окупанти обносили готелі та бази відпочинку в курортних містечках та селах. Зокрема село Стрілкове», - ідеться у повідомленні.

 

Також напередодні теракту посилилися заходи росіян з пошуку українського підпілля.

 

"Дані події вкотре вказують на те, що росіяни планували підрив Каховської ГЕС та провели низку підготовчих заходів. Зокрема впродовж весни росіяни систематично евакуйовували свої окупаційні адміністрації з лівобережжя Херсонщини", - наголосили у Центрі національного супротиву.

 

Як відомо, перехоплення СБУ підтверджує , що Каховську ГЕС підірвала диверсійна група росіян. Російські загарбники хотіли шантажувати українців підривом дамби.

 

Як повідомляла УМ, на Луганщині в населеному пункті Боково-Хрустальне російські агресори чинять мародерство та грабують оселі жителів, а на захоплених територіях Херсонської області посилили фільтраційні заходи, ворог проводить обшуки у будинках місце