Половина укриттів Києва непридатна або зачинена – Міністр стратегічної промисловості

15:55, 04.06.2023
Половина укриттів Києва непридатна або зачинена – Міністр стратегічної промисловості

Катастрофічний стан десятків укриттів у столиці - недопрацювання місцевих районних адміністрацій Києва.

Комісія з ревізії укриттів у Києві перевірила 1 078 обʼєктів, і це лише за перший день роботи. Половина з них виявилася непридатною для використання або зачиненою.

 

Як інформує УМ, про це повідомив міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін у Телеграм.

 

За його словами, велика кількість відчинених і придатних укриттів (597 обʼєктів) пояснюється тим, що в перший день комісія перевіряла укриття у школах, дитячих садках і лікарнях, де «ситуація трохи краща, ніж загалом у місті».

 

Також Камишін заявив, що під час вибіркової перевірки укриттів в Оболонському районі разом із мером Віталієм Кличком більшість була зачиненою чи з поганими умовами.

 

Київська міська прокуратура і поліція розслідують факти розкрадання бюджетних коштів, які виділили на ремонт укриттів у столиці.

 

1 червня росія обстрілювала Київ «Іскандерами». У Деснянському районі загинули троє людей, зокрема одна дитина — вони не змогли потрапити в укриття в поліклініці № 3, бо двері були зачинені. Через це КМДА заявила, що відтепер усі укриття будуть постійно відчинені (однак це не перша така обіцянка).

 

Поліція Києва повідомила про підозру чотирьом людям через трагедію біля укриття 1 червня. Серед них перша заступниця голови Деснянської районної державної адміністрації, директор лікарні, заступник директора з технічних питань та охоронець.

 

У застосунку «Київ Цифровий» зʼявилася офлайн-мапа укриттів. Також там можна поскаржитися, якщо вони зачинені.

 

Як повідомляла УМ, в Україні виявили 900 непридатних до використання укриттів – МВС.

 

 

Telegram / Міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін