США задоволені забезпеченням України зброєю напередодні наступу

10:51, 03.06.2023
США задоволені забезпеченням України зброєю напередодні наступу

На фото : координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США у Білому домі Джон Кірбі

Адміністрація Байдена переконана, що разом із союзниками та партнерами забезпечили Україну належним чином військовою допомогою дляпроведення наступу , щоб звільнити територій від російських окупантів.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США у Білому домі Джон Кірбі на брифінгу

 

«Передусім, ми дуже задоволені, що покрили потреби України для проведення її наступу станом зараз. Коли вони почнуть, це залежить від них, але ми впевнені, що зробили все можливе, і коли я кажу “ми”, я маю на увазі не лише США, але й наших союзників і партнерів», – сказав він.

 

Кірбі пояснив, що мова йде не лише про надання систем ППО, що наразі є найактуальнішою потребою, але й про забезпечення бронетехнікою, артилерією, боєприпасами, а також проведенням навчань.

 

Чиновник зауважив, що протягом наступу та звільнення територій Україні знадобиться поповнення боєприпасів і техніки. 

 

«Бойові дії – річ динамічна, і маємо бути певними, що ми також “динамічно” готові підтримувати їх надалі. Отже, ми багато чого зробили й готові продовжувати багато чого робити впродовж наступних днів і місяців»,– підкреслив Кірбі.

 

Нагадаємо, колишній директор ЦРУ генерал Девід Петреус заявив про те, що добре оснащені та навчені українські військові під час наступу матимуть перевагу над незлагодженими російськими силами.

 

Як повідомляла УМ, координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі завив, що Сполучені Штати схвалюють наміри союзників щодо передачі Україні винищувачів.