У збитих дронах-камікадзе виявили запчастини з країн-союзників України

09:28, 03.06.2023
У збитих дронах-камікадзе виявили запчастини з країн-союзників України

У РНБО припускають, що деталі, знайдені у шахідах, могли експортуватися ще до війни

У збитих іранських дронах Shahed, якими РФ атакує українські території, виявили деталі із країн, які є союзниками України. Ймовірно, запчастини були закуплені ще до початку повномасштабного вторгнення Росії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

 

«Ми їх ("Шахеди", - ред.) розібрали й, на жаль, виявили там частини, які не виробляються ні в Ірані, ні в Росії», - сказав він.

 

За словами Данілова, це вже не перший зафіксований випадок, однак з цим питанням вже розбираються. Секретар РНБО припустив, що запчастини могли бути закуплені ще до повномасштабного вторгнення, оскільки багато БпЛА було вироблено у період з 2019 по 2021 рік.

 

«Але це, тим не менш, не знімає певних процесів, які й зараз перебувають на контролі і доповідалися на засіданні Ставки верховного головнокомандувача», - зауважив Данілов.

 

З початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України, Іран протягом тривалого часу заперечував поставку безпілотників Shahed країні-окупанту. Пізніше Тегеран визнав свою причетність, однак заявив, що нібито надав невелику кількість безпілотників «до початку конфлікту». Ворог, зі свого боку, активно використовує "Шахеди" для атаки на наші міста й інфраструктуру.

 

Як повідомляла УМ, Верховна рада нещодавно схвалила запровадження санкцій проти Ірану на 50 років.