Діалог Шангрі-Ла: Резніков домовляється із колегами на саміті у Сінгапурі

17:36, 02.06.2023
Діалог Шангрі-Ла: Резніков домовляється із колегами на саміті у Сінгапурі

Резніков під час зустрічей з колегами у Сінгапурі. (twitter.com/oleksiireznikov)

Міністр оборони України Олексій Резніков провів низку переговорів із міністрами оборони Сінгапуру, Австралії та Нової Зеландії на полях головного оборонного саміту Азії у п’ятницю.

 

Йдеться про міжнародну конференцію «Діалог Шангрі-Ла», яка проходить у Сінгапурі.

 

Як інформує Україна молода, про це Олексій Резніков повідомив у Twitter.

 

«Беру участь у Діалозі Шангрі-Ла, головному оборонному саміті Азії, що проходить у Сінгапурі», - написав міністр оборони.

 

За його словами, перший день візиту Резніков розпочав із зустрічі із сінгапурським міністром оборони Нг Енг Геном.

 

«Я вдячний Сінгапуру за запрошення та всебічну підтримку, яку вони надають Україні. Ця країна відіграє для нас важливу роль. Дуже важливо, що ми маємо спільну мету – просування справедливості», – написав глава Міноборони.

 

Він також повідомив про "плідні розмови" з австралійським колегою Річардом Марлесом і міністром оборони Нової Зеландії Ендрю Літтлом.

 

«Україна відчуває потужну підтримку Австралії та Нової Зеландії», – додав він.

 

Міністр оборони України подякував послу США в Сінгапурі Джонатану Каплану за підтримку американського народу і провів зустріч із виконавчим директором IISS – Asia Джеймсом Кребтрі.

 

«Головним пунктом домовленостей на всіх зустрічах є те, що верховенство права має переважати над верховенством сили. Україна повинна виграти цю війну, яку розпочала росія. Нехай так і буде», – підсумував Резніков.

 

Зауважимо, що "Діалог Шангрі-Ла" – найбільший в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні безпековий форум. У 2023 році він відбувається в Сінгапурі 2-4 червня.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно Олексій Резніков особисто протестував новий український всюдихід «Богун» і хоче замовляти більше таких машин для фронту.