Саміт Євроспільноти: Зеленський у Молдові проситиме про створення «коаліції Patriot», фото

11:21, 01.06.2023
Саміт Євроспільноти: Зеленський у Молдові проситиме про створення «коаліції Patriot», фото

Зеленський прибув на саміт до Молдови.

На саміт Європейської політичної спільноти до Молдови прибув Президент Володимир Зеленський. Там він пропонуватиме створити «коаліцію Patriot» для України.

 

Як інформує УМ, про це Зеленський написав 1 червня у своєму Telegram-каналі.

 

«Сьогодні працюємо у Молдові. Участь у саміті Європейської політичної спільноти. Багато двосторонніх зустрічей. Розвиваємо коаліцію винищувачів та пропонуємо коаліцію «Петріотів». ЄС, НАТО, формула миру. Усе для захисту нашого майбутнього», — розповів він.

 

Президент Молдови Майя Санду вже опублікувала відео зустрічі Зеленського і зазначила, що Молдова — це вірний партнер України, на якого можна покластися.

 

 

У молдовській столиці Кишиневі 1 червня відбудеться саміт Європейської політичної спільноти. Там очікують до 50 лідерів європейських держав. Перший саміт Європейської політичної спільноти провели 6—7 жовтня 2022 року в Празі. Ідея такого обʼєднання належить президенту Франції Емманюелю Макрону. Туди запросили 44 європейські країни, крім Білорусі та росії.

 

Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський назвав умову для посередництва Китаю у мирних переговорах між Україною і росією.