Удар по лікарні Дніпра призвів до загибелі людей, на Житомирщині – пошкоджено об’єкт інфраструктури

10:58, 28.05.2023
Удар по лікарні Дніпра призвів до загибелі людей, на  Житомирщині – пошкоджено об’єкт інфраструктури

Кількість жерт у Дніпрі внаслідок удару пополіклініці 26 травня - зросла до чотирьох.

У ніч на 26 травня рашисти вгатили по лікарні Дніпра.Троє людей, які вважалися безвісти зниклими після обстрілу лікарні в Дніпрі, виявилися загиблими.

 

Як інформує УМ, про це 28 травня повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram.

 

«Стала відома доля трьох людей, які зникли безвісти під час ракетного удару по Дніпру. На жаль, вони загинули. Маємо результати дослідження фрагментів тіл, виявлених на місці трагедії.

 

Загалом та атака забрала життя чотирьох людей», - написав Лисак.

 

Він уточнив, що після вивчення фрагментів тіл стало відомо, що загиблі – 56-річний лікар і 64-річна співробітниця потрощеного медзакладу, а також 57-річний працівник сусідньої ветклініки.

 

Наголосимо, що 26 травня російські війська завдали забороненого Женевською конвенцією ракетного удару по поліклініці та ветеринарній клініці в місті Дніпро, внаслідок щонайменше двоє людей загинули.

 

А під час нічної атаки 28 травня російські варвари пошкодили інфраструктурний об’єкт на Житомирщині.

 

Про це в неділю 28 травня в Телеграмі повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

 

«Сьогодні під час повітряної тривоги ворог завдавав удару по одному з інфраструктурних об'єктів на Житомирщині. Було чутно вибухи», - написав Бунечко.

 

Він уточнив, що за попередніми даними жертв та постраждалих немає.

 

Як повідомляла УМ, Командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що у ніч на 28 травня російські війська атакували Україну іранськими ударними дронами Shahed-136/131 з північного напрямку – Брянська область та південного – Краснодарський край. Загалом зафіксовано пуски 54 дронів-камікадзе. Сили оборони знищили 52 дрони.