«Хімік» та «Азовкабель»: у Бердянську окупанти рахують «двохсотих» після двох ударів ЗСУ

17:30, 27.05.2023
«Хімік» та «Азовкабель»: у Бердянську окупанти рахують «двохсотих» після двох ударів ЗСУ

У Бердянську знищено багато російських окупантів. (t.me/Tsaplienko)

Два потужних удари завдали ЗСУ по місцях дислокації російських окупантів та їхньої військової техніки в районі Бердянська Запорізької області.

 

Зранку «прилетіло» по базі відпочинку «Хімік» у селі Новопетрівка під Бердянськом, де перебував особовий склад військ рф.  Інший удар був по заводу «Азовкабель» у самому райцентрі, де також базувалися окупанти з технікою.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє місцевий телеграм-канал «Бердянськ сьогодні», а також Бердянська міська військова адміністрація та журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на джерела в ЗСУ.

 

Після другого удару над окупаційним виконкомом у Бердянську здіймається дим, імовірно багато російських військових знищено.

 

«Про останню бавовну. Так, наші воїни влучили по позиціях росіян у Бердянську. Дуже багато окупантів стали 200-ми», - інформує Бердянська МВА.

 

 

Військовий кореспондент Андрій Цаплієнко з посиланням на «причетного до атаки» пише, що ще з січня завод «Азовкабель» потрапив у поле зору ЗСУ.

 

За його даними, вчора ввечері ЗСУ так потужно вдарили по заводу, що «біосміття розліталося до 10 ранку».

 

«Підсумок: парочка пускових установок С-300, кілька одиниць іншого залізяччя та до 150 чмобікоподібних істот покращили статистику зведення Генштабу ЗСУ. Швидкі карети не встигали вивозити, більшість поранених орків - напівпошматовані, медики їм допомагали - просто відрізали кінцівки, бо не встигали надавати належну медичну допомогу. Зеленкою обливають!! Зв’язок лежить, лікарні забиті», - повідомило джерело Цаплієнка.

 

І додав, що справжній масштаб втрат рф завтра розкриє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні.

 

Як повідомляла «УМ», Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оприлюднив сучасну «Молитву за визволення України». На відео захисники України просять рідну землю-мати та Господа-отця небесного благословити рішучий наступ.