«Необхідні для перемоги»: Україна офіційно замовила німецькі далекобійні ракети Taurus

10:10, 27.05.2023
«Необхідні для перемоги»: Україна офіційно замовила німецькі далекобійні ракети Taurus

Відомо, що 10 років тому Бундесвер закупив близько 600 Taurus, 150 з них є у робочому стані (Фото з відкритих джерел)

Україна направила Німеччині офіційний запит щодо постачання їй крилатих ракет Taurus з дальністю 500 км. Питання про отримання Україною цих ракет вже обговорювали президент Зеленський та німецький канцлер Олаф Шольц на початку травня.

 

Як інформує Україна молода, про це пише  видання Spiegel.

 

За даними журналістів, Україна надіслала офіційний запит на постачання крилатих ракет Taurus в останні дні. Цю інформацію редакції підтвердив представник українського Міноборони. Проте співрозмовник відмовився розкривати деталі та уточнювати, яку кількість крилатих ракет Taurus Київ хоче отримати від ФРН.

 

Про запит на військову допомогу також пише видання Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Журналісти нагадують, що постачання ракет Taurus раніше обговорювали президент України Володимир Зеленський та канцлер ФРН Олаф Шольц.

 

«Крилата ракета Taurus становить загрозу для всього, що здається особливо добре захищеним: складів, командних пунктів, ангарів, мостів. Бундесвер має Taurus у своєму арсеналі, і два інсайдери повідомили, що вони дуже потрібні Україні», – йдеться у публікації.

 

Ракета Taurus – крилата ракета повітряного базування, пуск якої здійснюється з винищувача. Боєприпас може доставляти 400-кілограмову боєголовку на понад 500 кілометрів. Ракета Taurus є німецьким аналогом британської Storm Shadow, постачання якої Велика Британія офіційно підтвердила.

 

Як повідомляла УМ, Україна отримає від Німеччини 110 танків Leopard 1А5 вже найближчим часом.