Колаборант Аксьонов у Криму вербує собі бійців – британська розвідка

10:59, 26.05.2023
Колаборант Аксьонов у Криму вербує собі бійців – британська розвідка

Сергій Аксьонов затурбувався за свою безпеку.

Самопроголошений "голова" Криму Сергій Аксьонов стурбований здатністю регулярної російської армії захистити окупований півострів – почав вербувати бійців.

 

Як інформує УМ, про це Міноборони Британії повідомило 26 травня у Твіттері.

 

За даними британської розвідки, в Росії за останні 20 років зросла кількість воєнізованих груп із регулярних збройних сил. Така "парамілітаризація" стрімко пришвидшилася після повномасштабного вторгнення РФ до України. Особливо важливою для росіян вона є в окупованому Криму.

 

Згідно з повідомленням розвідки, Аксьонов відіграв важливу роль у створенні на півострові кількох місцевих російських підрозділів, які часто заявляють про свою приналежність до козацької традиції. Більшість членів цих підрозділів мають напівофіційний статус резервних підрозділів регулярної російської армії.

 

"Аксьонов, ймовірно, прагне підвищити свою патріотичну репутацію, вербуючи бійців, але він, напевно, також стурбований здатністю регулярної армії захистити півострів", – йдеться в заяві британської розвідки.

 

У цьому контексті там звернули увагу, що основна частина російського гарнізону в Криму – 22-й армійський корпус – на сьогодні переважно дислокується за межами півострова та зазнає значних втрат.

 

Нагадаємо, очільник ГУР Міноборони України Кирило Буданов анонсував, з першим заходом ЗСУ до Криму звідти виїде більшість радикально проросійськи налаштованого населення.

 

Зауважимо, як інформував депутат литовського Сейму Лаурінас Кащюнас, російська влада запрошує до Криму дітей з РФ та інших країн, аби прикритися ними як "живим щитом" у разі українського контрнаступу. Згодом Україна закликала інші держави не відправляти їхніх дітей на півострів.

 

Як повідомляла УМ, зрадники Аксьонов і Костантинов втекли з Криму до Ростова.