Уперше за 30 років: у рф скасували міжнародний авіасалон MAKS

09:41, 25.05.2023
Уперше за 30 років: у рф скасували міжнародний авіасалон MAKS

Міжнародний авіаційно-космічний салон (абр. МАКС) — міжнародна аерокосмічна виставка, що проводиться з періодичністю раз на два роки в Жуковському, на аеродромі ЛДІ імені М. М. Громова неподалік від Москви. (Фото: Вікіпедія)

MAKS: Міжнародний авіаційно-космічний салон, який мав відбутися цього року в підмосковному Жуковському з 25 до 30 липня, перенесли на невизначений термін із міркувань безпеки.

 

Як інформує УМ, про це повідомили російські ЗМІ.

 

Російські видання пишуть, що зазвичай цей салон відвідували десятки тисяч людей на день. Локація його проведення - відкрита, тож є ризики створення перешкод для льотної програми.

 

Частина учасників авіасалону вже припинили до нього готуватися.

 

Організатори поки не коментують ситуацію та обіцяють найближчими днями оголосити про нові терміни проведення авіасалону. Очікують, що його перенесуть на 2024 рік "або далі".

 

Експерти вважають скасування авіасалону логічним виходом, оскільки без льотної програми MAKS не має сенсу, а забезпечити належні заходи безпеки на такому масовому заході - складно.

 

Дивіться: Конструктора підприємства ОПК у Росії звинуватили в шпигунстві на користь України. ВIДЕО

 

Авіасалон MAKS проводили кожні два роки з 1993 року. Від 2005-го він має статус заходу федерального значення. Цього літа салон мав відбутися шістнадцятий раз.

 

На авіасалоні проводять показові польоти і демонстрації нових розробок, організовують наукові конференції, проводять переговори і укладають контракти на виробництво і постачання техніки. Повідомляється, що у 2019 році на МАКСі відбулася прем'єра середньомагістрального літака МС-21-300.

 

Відкриває салон традиційно Путін, адже захід відбувається під патронатом президента Росії.

 

За 30 років авіашоу ще жодного разу не скасовували.

 

Як повідомляла УМ, Атакувати Україну: рф створює «елітну»  авіагрупу «Шторм».