Підвищення безпеки поїздок: Укрзалізниця тестуватиме жіночі купе

16:13, 23.05.2023
Підвищення безпеки поїздок: Укрзалізниця тестуватиме жіночі купе

Нова ідея від Укрзалізниці вочевидь сподобається представницям слабкої статі.

Можливість запровадження купе, у яких їхатимуть лише жінки, розглядає керівництво «Укрзалізниці».

 

Як інформує УМ, про це 23 травня повідомили в пресслужбі на сайті компанії.

 

15 травня на сайті електронних петицій до Кабінету Міністрів України з’явилася петиція з пропозицією створити у потягах, що прямують маршрутом довше шести годин, окремі вагони для чоловіків та жінок. Щоб її розглянули, потрібно набрати 25 000 підписів. На момент написання цієї новини лишилося зібрати близько 2 000 голосів.

 

Сьогодні в «Укрзалізниці» повідомили, що розглядають можливість запровадження купе, в яких їхатимуть лише жінки. Варто зазначити, що такий експеримент вже проводили у 2010 році. Тоді послуга не мала попиту. В компанії вбачають причину в тому, що опція була доступною виключно в касах.

 

На першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе «Укрзалізниця» реалізуватиме тільки через власний мобільний застосунок. Наразі триває розробка IT-рішень та змін до нормативних актів. Також компанія проводить консультації з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

 

«Поточне рішення залізниці — допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане “пілот” з жіночими купе. Ми тестуватимемо їх упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

 

Як повідомляла УМ, Євген Лященко очолив Укрзалізницю.