Коригував удари по Миколаївщині: викрито «морячка»-зрадника

11:49, 22.05.2023
Коригував удари по Миколаївщині: викрито «морячка»-зрадника

Затриманий зрадник-"моряк". (Фото: сайт Офісу Генпрокуратури)

Служба безпеки України затримала на Миколаївщині військового моряка, який коригував удари та зливав росіянам інформацію про наслідки ударів фосфорними боєприпасами, РСЗВ та дронами.

 

Як інформує УМ, про це 22 травня повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора та пресслужба СБУ.

 

За інформацією слідства, чоловік об’їжджав прифронтові території області та приховано фіксував місця базування особового складу і техніки українських захисників. Також він намагався виявити склади з озброєнням та боєприпасами ЗСУ, у тому числі іноземного виробництва.

 

Крім того, зловмисник передавав окупантам інформацію про наслідки їхніх повітряних атак з використанням фосфорних боєприпасів, реактивних систем залпового вогню "Град" та іранських дронів Shahed.

 

Офіс генпрокурора повідомляє, що зрадник є військовослужбовцем однієї з військових частин ЗСУ та матросом.

 

Чоловіка затримали під час виконання завдання окупантів. Розвідувальну інформацію він передавав російській спецслужбі через месенджер. Під час обшуку в нього виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з окупантами.

 

За інформацією СБУ, отримані розвіддані росіяни використовували для підготовки нових та проведення повторних ударів по регіону, насамперед по Очакову.

 

Чоловіку повідомлено про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). Запобіжний захід – тримання під вартою. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

 

Як повідомляла УМ, співробітники СБУ викрили на незаконній схемі переправлення за кордон через систему "Шлях" адвоката  й посадовця Київської ОВА.