Тактичне оточення Бахмута не за горами – Сирський

17:20, 21.05.2023
Тактичне оточення Бахмута не за горами – Сирський

Генерал Сирський настроєний досить оптимістично щодо Бахмута. (Фото Генштабу ЗСУ)

Генерал-полковник Олександр Сирський, командувач Сухопутних військ ЗСУ розповів, що Збройні сили продовжують просуватися по флангах у передмісті Бахмута.

 

Як інформує УМ, про це 21 травня повідомило Military Media Center у Телеграм, яке процитувало Сирського.

 

«Попри те, що ми зараз контролюємо незначну частину Бахмуту, значення її оборони не втрачає своєї актуальності. Це надає нам можливості входу в місто в разі зміни обстановки. А це неодмінно відбудеться.

 

Ми продовжуємо просуватись по флангах у передмісті Бахмута і фактично наближаємося до взяття міста у тактичне оточення. Завдяки цьому ми зможемо контролювати всі висотні будівлі, зайняті, ворогом і поступово їх знищувати. Це позбавляє ворога контролю за підступами до міста і дає нам певні тактичні переваги», - заявив Сирський.

 

Він уточнив, що вони з командирами детально розібрали дії Сил оборони і порядок знищення ворога, а "ситуація складна, але під контролем".

 

Нагадаємо, що Бахмут Донецької області фактично повністю знищений ударами російських військ, однак Сили оборони продовжують утримувати позиції у південно-західній частині міста, заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

 

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що українські захисники взяли Бахмут в напівоточення, що дає змогу знищувати окупантів.

 

Президент Володимир Зеленський наголосив, що станом на 21 травня місто Бахмут повністю не захоплене росіянами.

 

Як повідомляла УМ, Бахмут росіяни не взяли, оборонці тримаються – Череватий.