Епіфаній освятив Центр реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю у Києві

17:52, 20.05.2023
Епіфаній освятив Центр реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю у Києві

На згадку Епіфаній сфотографувався з дітками, які підготували йому власноруч вироби (Фото ПЦУ)

Директорка Центр комплексної реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю Оболонського району міста Києва Вероніка Безлер запросила Митрополита ПЦУ Епіфанія відвідати та освятити заклад.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

 

Митрополита Епіфанія супроводжував заступник голови Синодального управління соціального служіння та благодійності ПЦУ «Елеос-Україна» протоієрей Сергій Дмитрієв.

 

У заході також взяли участь голова Оболонської районної державної адміністрації Кирило Фесик, народний депутат України пані Юлія Гришина, співробітники закладу, батьки та гості.

 

Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви звершив Чин освячення приміщень центру, переглянув виступ маленьких пацієнтів, поспілкувався з дітками, які мають особливі потреби, та разом з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Швеція в Україні Тобіасом Тибергом передав для потреб установи матеріальну допомогу, зібрану християнами Швеції у співпраці з «Елеос-Україна».

 

Він привітав усіх з відкриттям такого необхідного реабілітаційного центру та сказав про важливість добрих справ і допомоги ближнім, а тим паче дітям з інвалідністю. Зі свого боку Тобіас Тиберг зазначив про повну підтримку України з боку Швеції, в контексті чого Предстоятель ПЦУ висловив сподівання на продовження плідної співпраці задля блага тих, хто цього особливо потребує.

 

На згадку про цю зустріч дітки подарували Митрополиту Епіфанію вироби, які зробили власноруч: картину, браслет та птаха, який символізує Україну.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно Митрополит Епіфаній зустрівся у Митрополичому домі зі священниками, які вирішили долучитися до ПЦУ. Зокрема, з настоятелем парафії на честь святого пророка Іллі смт Калинівка Фастівського р-ну Київської області архимандритом Ярославом (Алєксєєнком), кліриком цієї парафії священиком Володимиром Шинкаруком та настоятелем парафії на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці с. Діброва Калинівської ОТГ священиком Олексієм Степановим, які підтримали рішення своїх громад послідувати Томосу та приєднатися до автокефальної Православної Церкви України.