Окупанти на Луганщині створюють армійські резерви з місцевих мешканців - Маляр

14:44, 18.05.2023
Окупанти на Луганщині створюють армійські резерви з місцевих мешканців - Маляр

"Мясо" на убій рашисти мобілізують із мешканців окупованих територій, зокрема, Луганщини.

На Луганщині ворог примусово мобілізовує громадян на окупованих територіях та створює табори резервістів. Зокрема, поблизу населених пунктів Рогове та Можніківка Луганської області облаштовано декілька таборів, до яких під конвоєм з рф доставляються партії завербованих ув’язнених та заарештованих мешканців з окупованих територій України.

 

Як інформує УМ, про це 18 травня повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр у Телеграм.

 

"До кінця травня очікується збільшення чисельності особового складу таборів з прибуттям ще двох партій в’язнів з росії, засуджених переважно за скоєння вбивств з особливою жорстокістю", - сказала, зокрема, заступник міністра оборони.

 

За даними Маляр, на сьогодні в зазначених таборах перебуває понад 800 осіб. З ними проводяться інтенсивні заходи бойової підготовки, які заплановано завершити протягом одного місяця.

 

"Після проходження в’язнями курсу бойової підготовки, з ними буде укладено контракти, які передбачають обов’язкову участь у бойових діях на тимчасово окупованій території України", - зазначила Ганна Маляр.

 

Крім того, Маляр розповіла, що в окремих населених пунктах на тимчасово окупованій території України російські загарбники здійснюють облави і затримання місцевих мешканців.

 

"Під час облав усіх затриманих перевіряють на лояльність до окупаційного режиму, а чоловіків, які за віком можуть бути призвані на військову службу, заарештовують, переважно за надуманими приводами", - зазначила Ганна Маляр.

 

Додамо, що в Бахмуті українські бійці утримують позиції, а навколо міста просуваються вперед.

 

Також нагадаємо, що російські військові за останній місяць збільшили кількість обстрілів Сумської, Чернігівської та Харківської областей.

 

Як повідомляла УМ, Ганна Маляр спростувала фейк про переміщення росією запасів крові до кордону.