Цивільні не знають 99% того, що відбувається на фронті - Міноборони

17:46, 16.05.2023
Цивільні не знають 99% того, що відбувається на фронті - Міноборони

Інформація про перебіг подій на гарячих напрямках надається із запізненням

Заступник голови патронатної служби Міністерства оборони Олексій Копитько заявив, що більшість цивільних людей отримують вкрай обмежену інформацію про ситуацію на фронті, оскільки важливі новини надходять із затримкою. 

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив  у Фейсбуці.

 

«Фронт у нас від — Бреста до Дунаю. Не треба зводити сприйняття фронту до найгарячішої ділянки... На кожній ділянці фронту вирішується своє завдання, у тому числі — приховано. Щоб таємне свого часу стало явним. Просто пам'ятайте, що 99% того, що відбувається, ви не бачите», — написав Копитько.

 

Він зазначив, що військові працюють над тим, щоб змусити російських окупантів реагувати, метушитися, робити помилки і так далі. 

 

«Важливі новини з фронту надходитимуть у рваному ритмі і, як правило, із затримкою. Має сенс налаштувати себе на певне внутрішнє гальмування, сприймаючи новини», — зауважив представник Міноборони.

 

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр,  ЗСУ не оголошуватимуть про початок контрнаступу, хоч певні дії в цьому напрямі вже почалися. У березні заступниця міністра оборони закликала  медіа не порушувати тему воєнних планів і контрнаступу української армії до результатів. 

 

Як повідомляла УМ, офіційно говорити про плани ЗСУ можуть лише три особи — президент Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков.