На Запоріжжі окупанти погрожують українцям вимкненням електроенергії

15:00, 16.05.2023
На Запоріжжі окупанти погрожують українцям вимкненням електроенергії

Жителів окупованих районів Запорізької області росіяни змушують переукладати договори про постачання електроенергії, а для цього необхідно мати паспорт РФ

На захопленій частині Запорізької області російські окупанти погрожують відрізати світло тим жителям, які не мають російських паспортів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба Центру національного спротиву.

 

ЦНС повідомляє, що окупанти змушують жителів переукладати договори про постачання електроенергії, для чого необхідно мати російські "документи".

Зокрема, для цього необхідно мати російські паспорт, ідентифікаційний код та документи на право власності на житло. 

 

Спротиву повідомляє, що окупанти дають 30 днів на оформлення усіх документів та переукладення угоди, інакше будуть відключати квартири від електроенергії.

 

Окрім цього, на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції росіяни мало не щодня посилюють правила роботи і перебування працівників на об'єкті − наразі атомникам не дозволяють навіть спілкуватися між собою.

 

Про це повідомляє НАЕК Енергоатом у Telegram.

 

«Після нещодавно введеної заборони користуватися навіть кнопковими телефонами на майданчику ЗАЕС російські терористи виходять на новий рівень абсурду – вводять для персоналу ще більш безглузді обмеження», -йдеться у повідомленні.

 

Наразі на ЗАЕС залишаються працювати близько 2,5 тисячі атомників.

Але те, як саме має працювати станція, вирішують озброєні охоронці − вони ретельно перевіряють атомників перед зміною, дозволяють їм проходити на робочі місця виключно естакадою, забороняють переміщуватися територією ЗАЕС і навіть виходити на вулицю.  

 

Також, за даними НАЕК, окупанти вимагають, щоб атомники на роботі дивилися лише прямо перед собою і не спілкувалися один з одним.

 

Як повідомляла УМ, залишити захоплену Запорізьку атомну електростанцію закликали російських окупантів Франція й Україна.