На фронті гаряче: луганські партизани, Storm Shadow та бавовна на Брянщині

10:53, 15.05.2023
На фронті гаряче: луганські партизани, Storm Shadow та бавовна на Брянщині

росіянам немає спокою ні на окупованих територіях, ні у себе "вдома".

Вранці 15 травня в тимчасово окупованому Луганську пролунали два вибухи, є ймовірність, що це наслідки роботи партизанів.

 

Як інформує УМ, про це в ефірі одного з телеканалів повідомив начальник Сєверодонецької районної військової адміністрації Роман Власенко.

 

"Люди не чули "прильотів", тобто це не були ракети чи дрони, тому є вірогідність, що це робота партизанів", - зазначив Власенко.

 

Додамо, що через вибухи в Луганську та на околицях у "лнр" російські загарбники вчергове вимикають послугу мобільного інтернету.

 

Дещо згодом окупанти Луганська та російські пропагандисти повідомили, що вранці 15 травня зафіксували "прильоти" в районі автовокзалу, вони також твердять, що було завдано удар по колишньому авіаційному училищу штурманів.

 

Про це заявили луганський колаборант Родіон Мірошник у Telegram, російське пропагандистське інформагентство "РИА "Новости"

 

«Два прильоти в район автовокзалу в Луганську. Швидше за все, ракети. Б'ють за тим самим сценарієм. Найімовірніше, удар завдано британсько-французькими ракетами Storm Shadow», - повідомив Мірошника.

 

Також пропагандисти заявили, що удар завдано по району колишнього авіаційного училища штурманів.

 

Повідомляється, що місце вибуху оточене, працюють екстрені служби та силовики. "У районі "прильоту" виявлено фрагменти ракети іноземного виробництва", - твердять пропагандисти.

 

Крім того, але вже на «материковій» росії заявили про атаку дрона 14 травня на військовий склад у Брянській області, внаслідок чого пошкоджені п’ять одиниць техніки.

 

Про це повідомив Телеграм-канал Baza.

 

«Безпілотник атакував склад із військовою технікою у Брянській області. Вибуховий пристрій був скинутий із БпЛА на дах складу у Суземському районі вранці 14 травня. Внаслідок вибуху пошкоджено 5 одиниць техніки. Постраждалих немає», - йдеться у повідомленні.

 

За даними місцевих ЗМІ, внаслідок вибуху пошкоджені гаубиця та 4 машини «Урал».

 

Нагадаємо, що 13 квітня на території Брянської області зазнали аварії два гелікоптери Мі-8, а також літаки Су-34 та Су-35.

 

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що до авіакатастроф причетна російська протиповітряна оборона.

 

Як повідомляла УМ, кілька вибухів пролунали в окупованому Луганську в п’ятницю, 12 травня – горів завод.